ASSE/TERNAT - Bergsportclub Alpigo vzw organiseert een theoretische opleiding tot bergsporter

ASSE/TERNAT - Bergsportclub Alpigo vzw organiseert een theoretische opleiding tot bergsporter

Img_0690_knip_30
Voor ons gaat bergsport van bergwandelen over klimmen op de Belgische rotsmassieven, tot alpinisme en ijsklimmen", zegt Géza TOTH.
 

Bergsportclub Alpigo vzw, met uitvalbasis Ternat en Asse, is een bergsportvereniging die zich richt op elke bergsporter of geïnteresseerde in de bergsport in zijn hele breedte, en dit als vzw die is opgericht door en voor enthousiastelingen en vrijwilligers in de bergsport. "We werken mee aan het veilig toegankelijk maken van de bergen voor iedereen. Voor ons gaat bergsport van bergwandelen over klimmen op de Belgische rotsmassieven, tot alpinisme en ijsklimmen", zegt Géza TOTH.

Bergsportclub Alpigo vzw organiseert een theoretische opleiding tot bergsporter.

Trek je vandaag al regelmatig de bergen in om te wandelen, te klimmen, te skiën…? Wil je dit toch met meer kennis en ervaring onderbouwen? Of heb je zin om de bergen intenser te ontdekken dan je nu al doet? Dit kan, en het kan met de hulp van een volwaardige opleiding tot bergsporter. Bergsportclub Alpigo vzw biedt een theoretische (maar toch naar de praktijk gerichte) opleiding aan die zowat alle aspecten van de brede noemer Bergsport onder aandacht brengt. Dit omvat bergwandelen, klimmen op de Belgische rotsmassieven, alpinisme, ijsklimmen, toerskiën en nog veel meer disciplines.

De opleiding bestaat uit een lessenreeks van 13 workshops, meestal op dinsdagavond in Asse. Ook tijdens bepaalde weekenddagen wordt er een uitgebreider praktisch deel gegeven, zodat het zeker niet alleen bij theoretische kennis blijft.

We behandelen onder andere : fysieke voorbereiding op bergtochten, oriëntatie op basis van kaarten en kompas, tochtvoorbereiding, GPS, weerkunde, verantwoord met kinderen de bergen in, EHBO in de context van bergtochten en dergelijke.

De eerste workshop is al op 17 januari, er snel bij zijn is dus de boodschap.

Deelnemers aan deze lessenreeks krijgen nadien ook de kans de opgedane kennis in de praktijk om te zetten in een bergwandelweek, waar onder begeleiding van gebrevetteerde bergwandelbegeleiders het prachtige nationale park van de Ecrins wordt bezocht. Mooie dagtochten zullen zich afwisselen met een langere tocht naar een hut op hogere hoogte. De ongerepte natuur zal zich laten bewonderen in al zijn facetten.

Bergsportclub Alpigo

Vereniging zonder winstoogmerk

Lid van Klim-en Bergsportfederatie Vlaanderen vzw

Maatschappelijke zetel en Secretariaat : Molenstraat 34 te 1740 TERNAT

Telefoon: 02/582.55.11 secretariaat@alpigo.be *

Ondernemingsnummer 0567.876.996 Argenta IBAN BE37 9731 2509 0628 / BIC: ARSPBE22XXX

Wil je meer informatie over deze lessenreeks of over Bergsportclub Alpigo vzw? Kijk dan op de website www.alpigo.be of stuur een kort mailtje naar info@alpigo.be

In de bergen is het ook belangrijk dat je op een correcte manier verzekert bent voor evacuaties, eventuele ongevallen of andere overmacht. Lidmaatschap bij Bergportclub Alpigo vzw biedt een stevige verzekering die je hierbij ruim ondersteunt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 05 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 04 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 03 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 25 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2017

archief