Illegale vogelvangst in TERNAT

C21

Illegale vogelvangst in TERNAT

Vogels_2
Ingezonden foto
 

 Vorige week werd de milieudienst van Ternat in kennis gesteld door een wandelaar dat er een dode roofvogel in een losweg lag aan de Notestraat te Ternat. Het betrof een  sperwer dat onthoofd was.  Dergelijke voorvallen worden steeds gemeld aan de natuurinspectie die bevoegd is voor onder andere illegale vogelvangst.

Sperwers eten af en  toe wel eens een duif op en het vermoeden dat dit roofdier kwaadwillig werd gedood was groot. De natuurinspecteur was ter plaatse gegaan en heeft ergens in een bosje diverse vallen en netten terug gevonden.

Het betrof hier een voorval van illegale vogelvangst. De politie werd ingelicht en  viel samen met de  natuurinspectie binnen bij een particulier . De vermoedelijke dader werd op heterdaad betrapt. De milieuambtenaar werd er bij gehaald als deskundige.

Al gauw bleek dat er een groot arsenaal opgesteld was aan vallen, netten en kooien met lokvogels. Er was zelfs nog een net gespannen om vogels mee te vangen.

In totaal werden tientallen netten in beslag genomen, een groot aantal valkooien, klemmen om roofvogels met te vangen, vossenklemmen en diverse kooien met lokvogels. Volgens natuurinspectie was dit een grote vangst, gelet op de omvang van de diverse netten en vallen die er werden in beslag genomen. De in beslag genomen vogels worden naar het vogelopvangcentrum gebracht om onderzocht te worden. Helaas werden er ook een aantal dode dieren terug gevonden.

Natuurinspectie zal proces-verbaal opmaken voor illegale vogelvangst.  De politie nam enkele jachtwapens in beslag.

De Natuurinspectie  ( in samenwerking met de milieuambtenaar en de politie ) zal de jacht op illegale vogelvangst verder op drijven in de hoop dat dergelijke praktijken definitief zullen verdwijnen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief