TERNAT - Politieke intriges

C21

TERNAT - Politieke intriges

Img_8177
Op deze ietwat symbolische foto enkele tenoren van de politieke strijd met als inzet de verkiezingen van 2018: Angelo Van Wilderen kijkt in de richting van Marc Faes. CD&V fractieleider Michel Vanderhasselt kijkt ernaar. Oud burgemeester Parijs op de achtergrond met Wambeeks christen-democraat Armand Van Malderen en Open VLD ondervoorzitter Steve Convents.
 

Het Ternatse politieke landschap wordt alweer wat ingewikkelder. Op een persconferentie deelde gemeenteraadslid Angelo Van Wilderen mee dat hij uit de CD&V stapt en als onafhankelijke gaat zetelen in de gemeenteraad. Een tijd geleden kondigde gemeenteraadsvoorzitter Jean Dooms (derde van links beneden op de foto) nog aan dat Open VLD en CD&V een kartel gingen vormen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Van Wilderen was daar samen met Faes van Open VLD een van de drijvende krachten achter. Binnen CD&V was daar geen eensgezindheid over bleek toen uit een officiële reactie van CD&V. Onenigheid over een Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat de talrijke bouwovertredingen van de zaak De Marie moet regulariseren zette de zaken nog meer onder druk. Dat dossier verdeelt trouwens ook de LVB.

Voor de komende verkiezingen is Van Wilderen nog op zoek naar een partij. "Ik sluit geen enkele partij uit", zegt de politiek dakloze in Het Laatste Nieuws. "Ik heb goede contacten met zowel N-VA als Open Vld. En ook met de LVB en huidig burgemeester Luc Wachtelaer heb ik een eerlijke relatie.", voegt hij eraan toe. 

Bij CD&V reageert Michel Vanderhasselt verrast op het vertrek van hun raadslid, dat in 2013 als opvolger van Roland De Feyter in de gemeenteraad kwam (omdat Roland niet gelijktijdig met zoon Geert mocht zetelen). Hij beschouwde Van Wilderen als een vriend. "Daarom vind ik het echt jammer dat hij plots vertrekt zonder daar eerst met mij over te praten", verklaarde hij aan Het Nieuwsblad.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2017
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief