TERNAT - Volley Kruikenburg 50 Jaar Jong

C21

TERNAT - Volley Kruikenburg 50 Jaar Jong

Volleykruikenburg50
 

De volleybalclub van de broeders, Volley Kruikenburg, blaast dit jaar 50 kaarsjes uit en wil dit vieren met al de mensen die Volley Kruikenburg en Volleybal in het algemeen een warm hart toedragen.

"De Vzw Sport KRUIKENBURG Ternat, opgericht in 1967, is ontstaan uit de Jeugdclub KRUIKENBURG: Blijvend JONG. Deze bestond uit leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut", vertellen Caty Meulemans en Eric de Laat van het volleybalbestuur. "Verschillende leerlingen kwamen iedere zondagvoormiddag samen in de Kring, met zijn klein zaaltje ernaast, om verschillende ontspanningsactiviteiten te beoefenen, dit onder het waakzame oog van broeder Michiel, broeder van de Christelijke Scholen. Voor de echte sportievelingen was er volleybal op de binnenkoer: één bal, één net, één paal en het kasteel om het andere uiteinde van het net vast te houden. Hier zouden later de eerste heroische wedstrijden gespeeld worden.
De Koninklijke Oud-leerlingenbond van het St-Jozefsinstituut bezorgde onze club een rots van een voorzitter: Fons De Brandt. Hij ondertekende op 18 april 1967 samen met Lucien De Wever, Rob Van Mulders en broeder Michiel, de aansluiting bij de B.V.B.V.
Van bij het begin ging het vooruit met de club, in een wip was ze in 1ste provinciale en daarna met een verjongde ploeg door naar EREKLASSE. Ook de eerste jeugdploegen deden het op dat moment zeer goed.
In het begin van de jaren 70 van vorige eeuw is er ook een damesploeg opgericht, maar deze heeft altijd in de schaduw van de herenploeg moeten spelen. Bij de dames was Jean-Pierre Bral de stuwende kracht als begeleider en verzorger. Hij is nog steeds actief als redacteur van ons clubblad. Jef Mignon werd toen de voorzitter voor de jeugdwerking van de club.
Kruikenburg won de Beker van België in 1982 en speelde verscheidene jaren Europees, in 1985 behaalde ze een derde plaats in de Confederale beker. Daarmee was Kruikenburg de eerste Belgische ploeg ooit die een Europese medaille mee naar huis mocht nemen.
Begin jaren negentig stopte Kruikenburg, noodgedwongen, op het hoogste niveau. Sindsdien kiest de club resoluut voor de jeugd.
Onder leiding van Jan De Brandt werd, samen met zijn broer Herman, zijn vrouw Nicole en schoonzus Lea de volleybalschool opgericht tot wat ze nu is.
Nadat Jan trainer werd in het buitenland nam Herman de taak van hoofdtrainer over.
Enkele jaren later gaf Herman de fakkel door aan Mario Trochs. Mario is met grote inzet begonnen met het verruimen van het aanbod voor de jeugd. Het heropstarten van een afdeling bewegingsschool was één van de grote taken. Mario, samen met jeugdcoördinator Dirk Ceuppens, en een heel team van gediplomeerde trainers en vrijwilligers zetten zich wekelijks in waardoor we uitgegroeid zijn  tot een goed draaiend geheel. Zo groeide het ledenaantal jaar na jaar en zijn we nu met meer dan 410 actieve leden.
In 2015 heeft Fons De Brandt de voorzittersfakkel doorgegeven aan Erik Wenseleers die samen met Jef Mignon en een verjongd bestuur de traditie van familieclub verder wil zetten.
Het voorbije seizoen wilden wij ons aanbod nog verder uitbreiden en zijn we gestart met G-sport voor mensen met een motorische handicap."
 
Actuele situatie van de club:
 
·         Aantal spelende leden , bewegingsschool, initiatie, jeugd en senioren: + 365 leden
·         Seniorenploegen: Veteranen en veteraffen: + 35 leden
·         G-sport, zitvolley voor mensen met motorische beperking: 8 leden
                        + het hele seizoen 3 studenten Kine van de VUB die stage lopen bij ons
·         Niet spelers, bestuur, trainers, begeleiders, helpende handen: + 80 leden
Er zijn 28 ploegen in competitie waarvan 6 seniorenploegen. Deze ploegen geven iedere week het beste van zichzelf in de reguliere competitie van de Vlaamse Volleybalbond.
 
Volley Kruikenburg Ternat feest, iets waar deze familieclub goed in is.
 
Daarom nodigt het bestuur van Volley Kruikenburg spelers, ex-spelers, sympathisanten, sponsors, kortweg iedereen die van Volley Kruikenburg houdt, uit om met ons de festiviteiten voor ons vijftigjarig jubileum te vieren. Deze zullen doorgaan op zaterdag 29 april 2017 op de site van Kruikenburg. Op de binnenkoer van het kasteel, in het park, op de parking Sint-Jozef, de nieuwe speelplaats van De Brug en in de sporthal worden allerhande activiteiten georganiseerd.
Wij werken hiervoor samen met verschillende sportclubs en verenigingen uit Ternat, ook Defensie zal zijn steentje bijdragen.
Er wordt die dag o.a. een Blind Date volleybalwedstrijd georganiseerd op de koer zoals 50 jaar geleden, in het park komt er een roofvogelshow,  een klimtoren van Defensie, demo’s van verschillende sportclubs, volksspelen voor de kleinsten en minder kleinen. Een minitornooi zitvolleybal voor mensen met een handicap. De innerlijke mens kan zich versterken bij de verschillende foodtrucks. ’s Avonds volgt er een receptie en worden enkele mensen in de bloemetjes gezet, waarna optredens van een paar groepen de feestelijkheden afsluiten.
Wij zijn nog op zoek naar oude spelersuitrustingen, krantenknipsels, foto’s, filmpjes,…voor het opmaken van een tijdslijn. Iedereen die iets uitleent krijgt zeker zijn gerief terug.
Op dit evenement wordt iedereen uitgenodigd die Volley Kruikenburg Ternat en volley in het algemeen een warm hart toedraagt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief