TERNAT - Redevco start werken winkelcentrum op vroegere Ikeasite

C21

TERNAT - Redevco start werken winkelcentrum op vroegere Ikeasite

Img_8190
 

Op het einde van deze maand start vastgoedontwikkelaar Redevko met de werken voor het opzetten van een grootschalig winkelcentrum op de vroegere Ikeasite. Redevko sloot onlangs een overeenkomst met de omwonenden die een beroep hadden ingesteld tegen de bouwvergunning voor het winkelcentrum, waardoor het nu aan de slag kan. Redevko wil, naar eigen zeggen, voor het project een BREEAM duurzaamheidsscore Excellent’ behalen.

 

Filip de Bois, Portfolio Director bij Redevco Belgium: “Duurzaamheid is vandaag voor zowel investeerders als voor retailers een belangrijk gegeven. Voor dit project stellen we een ambitieuze BREEAM-score voorop. Om deze score te behalen is een nauwe samenwerking met alle stakeholders vereist. Dit project is dan ook een goede opportuniteit om de relatie met de toekomstige huurders te versterken.”

 

Het project staat helemaal in het teken van duurzaamheid en ambieert een BREEAM Excellent-score. Dit betekent diverse inspanningen op vlak van beheer, transport, ecologie, energie, … Concreet gaat het bijvoorbeeld over een hogere isolatienorm, hergebruik van sloopmaterialen, energie-efficiënte installaties, veilige fietsinfrastructuur, groendaken, beplantingen en een buitenterras voor het personeel van de winkels. Verder worden de bouwmaterialen waar mogelijk geselecteerd volgens het Cradle to Cradle™ principe.

 

Cradle to Cradle is een strategie voor product- en procesinnovatie waarin het sluiten van materiaalkringlopen centraal staat. Het is de uitdaging om producten te ontwikkelen die veilig en gezond zijn voor mens en milieu, en die bovendien na gebruik volledig tot waardevolle grondstoffen te ontmantelen zijn of juist afbreekbaar zijn in de biosfeer.

 

Het retailpark is gelegen aan de Morettestraat langs de afrit E40 waar momenteel Brico Plan-it gevestigd is. De herontwikkeling van de voormalige IKEA-site omvat een nieuwe winkel voor Brico Plan-it en 13 bijkomende middelgrote units. De invulling wordt een gevarieerd winkelaanbod met onder andere mode, interieur, persoonlijke verzorging, een restaurant en een supermarkt. Er komen meer dan 900 gratis parkeerplaatsen. Brico Plan-it blijft open tijdens de werken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2017
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief