TERNAT – Een erfgoeddag vol activiteiten

C21

TERNAT – Een erfgoeddag vol activiteiten

Waterkant_kapel
 
Waterkant_wandeling_trage_wegen
Een van de trage wegen waar we op 23 april langs wandelen. Stevige wandelschoenen en camera niet vergeten. Vertrek om 15 uur aan de kapel van de Waterkant; op de grens met Asse en Sint-Ulriks-Kapelle.
 
Erfgoeddag_geschiedenis_zorg
 
Mg_car_pajottenland
 

Zondag 23 april wordt een erfgoeddag boordevol activiteiten in Ternat. Van 10 tot 11 verzamelen de oldtimers op het Marktplein: Vanaf 14.30 kun je in rusthuis Sint-Carolus terecht voor de Geschiedenis van de Zorg en om 15 uur is het verzamelen geblazen aan de kapel van de Waterkant, op de grens met Qsse en Sint-Ulriks-Kapelle, voor een babbelwandeling langs trage wegen.

Op zondag 23 april is Ternat echt het bezoeken waard zegt de nieuwe schepen van toerisme Guido Van Cauwelaert. Van 10 tot 11 verzamelen de oldtimers van MG Car club Antwerp op het Marktplein voor een toeristische rondrit; met inschrijving in café Windsor. Het bovengedeelte van het Marktplein werd onlangs heraangelegd met plaats voor terrassen bomen, bankjes, piqueniquetafels en zelfs een petanqueplein. Rondom het Marktplein is er een ruim aanbod van eten en drinken, Little Italy, Pand 28, Affligemcafe, Eetkroeg Manu en tenslotte Brasserie Helena aan de Dreef; bekend uit VRT-programma Thuis, die de monumentale kerk met gemeentelijk park en kasteel Kruikenburg verbindt. Een beschrijving van alle toeristische bezienswaardigheden vind je op http://www.ternat.be/erfgoed-toerisme-bezienswaardigheden-selectiepagina.html

Vanaf 14.30 uur kun je een bezoek brengen aan het event Geschiedenis van de zorg; in Rusthuis Sint-Carolus in het centrum van Sin-Katherina-Lombeek. Ook in centrum Lombeek kun je terecht voor een lekkere lunch bij La Bottega in de Kerkstraat.

Wie een wat sportievere uitdaging wil aangaan tenslotte, kan om 15 uur terecht aan de kapel van de Waterkant voor een groene babbelwandeling langs trage wegen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2017
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief