TERNAT - Wildgroei van bouwmaterialenbedrijf in landbouw- en natuurgebied wordt aan banden gelegd

C21

TERNAT - Wildgroei van bouwmaterialenbedrijf in landbouw- en natuurgebied wordt aan banden gelegd

Img_8409
 
Img_8407_1_
Burgemeester Luc Wachtelaer dankte coalitiepartner spagroen+ en minderheidspartijen CD&V en NVA, die de laatste maanden hard met hem samenwerkten om het plan aan te passen aan de vragen en bezwaren van de omwonenden en vele Ternattenaren.
 
Img_8406_1_
 
Img_8405_1_
 

Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Cleyn Reuken werd gisteren unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. Burgemeester Luc Wachtelaer dankte coalitiepartner spagroen+ en minderheidspartijen CD&V en NVA, die de laatste maanden hard met hem samenwerkten om het plan aan te passen aan de vragen en bezwaren van de omwonenden en vele Ternattenaren. De partijen deden achteraf gezamenlijk een persmededeling.

CD&V-Volks N-VA en sp.a-Groen+ sturen RUP CleynReuken grondig bij

Omdat we net zoals veel Ternattenaren de oorspronkelijke plannen onverteerbaar vonden hebben wij samen over de partijgrenzen heen de plannen grondig gewijzigd.  Met een dergelijke historische samenwerking willen wij én voor een leefbare buurt én voor rechtszekerheid voor de bedrijven De Marie en Vermeir zorgen, maar zonder exorbitante winsten.

De studiediensten van N-VA, CD&V en GROEN werkten hierbij samen met de respektievelijke Ternatse afdelingen en burgemeester Luc Wachtelaer om enkele fundamentele wijzigingen juridisch af te stemmen en ook door te voeren:

  1. De nabestemming wonen wordt geschrapt. Dit betekent dat als De Marie stopt, de grond géén bouwgrond wordt. Een langetermijnvisie voor het gebied wordt uitgewerkt in een masterplan kernversterking, dat de volledige centra van Lombeek, Wambeek en Ternat omvat. De mobiliteit moet geregeld worden in het nieuwe mobiliteitsplan dat in de stijgers staat en waar wij al enkele jaren voor ijveren.
  2. Het historisch gegroeide bedrijf De Marie kan op de site actief blijven. De werkgelegenheid wordt zo gered. De Marie kan echter niet blijven uitbreiden in het centrum. Als het bedrijf stopt, kunnen er ook geen gelijkaardige activiteiten meer op de site plaatsvinden. 
  3. De site van het tuinbouwbedrijf Vermeir wordt gewoon agrarisch gebied zonder ecologisch belang en de bijhorende beperkingen voor het bedrijf. Op deze manier wordt ook de toekomst van dit bedrijf verzekerd.
  4. De groenbuffer rondom het bedrijf De Marie wordt fel verbeterd door de aanleg van een hogere en bredere buffer met een veel betere geluid- en stofwering voor de omwonenden.

Door de goedkeuring van dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan Cleyn Reuken wordt strikt bepaald hoe het bedrijf De Mariezich in orde kan stellen met alle ‘historische’ overtredingen en hoe het geheel moet aangelegd worden tot één ruimtelijk geheel. Belangrijk hierbij is dat aan veel ingediende bezwaren wordt tegemoet gekomen. Door de bouw van een bijkomende loods, aansluitend bij de bestaande, kunnen hinderlijke activiteiten vanaf dan binnen uitgevoerd worden.

CD&V-Volks N-VA en S.pa GROEN+ rekenen voor de verdere uitvoering en een strikte handhaving op het college van burgemeester en schepenen! Wij zullen dit dossier dan ook nauwlettend blijven opvolgen.

  •  Het college moet er bij de stedenbouwkundige en milieuvergunningen over waken dat er geen hinder voor de buurt veroorzaakt wordt;
  • Overtredingen van de stedenbouwkundige en milieuvergunningen moeten strikt opgevolgd en onmiddellijk gesanctioneerd worden.

Wij wilden onze verantwoordelijkheid nemen voor Ternat en zijn vooral tevreden dat we het juridisch maximum haalbare bereikt hebben in dit moeilijk en lang aanslepende dossier.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief