TERNAT - Beperking subsidiëring geschrapt uit reglement buurtfeesten

C21

TERNAT - Beperking subsidiëring geschrapt uit reglement buurtfeesten

Img_8406
 

Beperking subsidiëring geschrapt uit reglement op vraag van raadslid Geert De Feyter.

“We kennen onze buren niet meer”, een zinnetje dat zo nu en dan wel eens opduikt. Een leefbare en dynamische buurt is heel belangrijk. Een huis op maat in een warme, stimulerende buurt is een voorwaarde om thuis te kunnen komen.

CD&V en Volks geloven sterk in de kracht van buurten. Daarom moeten we inzetten op leefbaarheid en dynamiek van buurten. Buurtfeesten zijn een instrument om die dynamiek aan de buurt te stimuleren. De subsidie die we als gemeente geven zijn een belangrijke hulp om de buren over de drempel te helpen om een buurtfeest te organiseren. Een toelage van 200 tot 300 euro voor een tof buurtfeest is voor gemeente een kleine investering met een heel grote return. Het is een instrument voor een grotere sociale cohesie, tot integratie, tot versterken van het sociale bindweefsel van de gemeente. Het succes van de toelage toont aan dat de toelage werkt. Het aantal aanvragen is gestegen van 16 in 2014 naar 23 in 2016. Dat zijn dus al 23 buurten waar de mensen elkaar beter willen leren kennen.

Wij zijn overtuigd dat we daar blijvend moeten op inzetten en dat dat geen aflopend verhaal mag zijn. Daarom stelde raadslid Geert De Feyter voor de bepaling “maximum 5 jaar een financiële ondersteuning krijgen” uit het reglement schrappen. Het leek hem onzinnig om niet blijvend te investeren in de dynamiek van buurten en op arbitraire manier dit te stoppen. De voltallige gemeenteraad kon zich hierin vinden. Vanaf nu is er geen beperking meer en kunnen buurtfeesten langer dan 5 jaar na elkaar een subsidie krijgen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2017
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief