TERNAT - Ervaringsdeskundigen raadplegen bij herinrichting stationsbuurt

C21

TERNAT - Ervaringsdeskundigen raadplegen bij herinrichting stationsbuurt

Editiepajot_ternat_ervaringsdeskundige_raadplegen__foto_nmbsparking
Door herinrichting en uitbreiding van de NMBS-parking worden 100 plaatsen bijgecreëerd maar tussen Station en Assesteenweg verdwijnen er 100. - (Foto RE)
 

Er komt een hoorzitting over de herinrichting van de Stationswijk maar als het van schepen Dooms afhangt moeten de omwonenden gewoon luisteren naar wat hij hen te zeggen heeft. Hij wil eerst definitieve plannen hebben.

sp.a-gras-raadslid Guido Van Cauwelaert pleitte er op de gemeenteraad voor om de betrokkenen hun suggesties te laten doen vooraleer men definitieve plannen maakt.

De voorontwerpen zijn immers al een paar keer gewijzigd. In een eerdere versie werd er bijvoorbeeld een autobusparking voor De Lijn voorzien op de NMBS-parking. Dat werd afgevoerd nadat uit een telling van de NMBS was gebleken dat slechts een klein aantal mensen met de bus naar het station komen.

"De omwonenden én de trein- en busreizigers zijn "ervaringsdeskundigen" die men dus best vooraf raadpleegt", besluit Van Cauwelaert.

Van Cauwelaert wees er in de gemeenteraad ook op dat bij de plannen enkel rekening wordt gehouden met de theoretische parkeerplaatsen. In werkelijkheid staan er echter veel meer wagens op de parkings (dubbele rijen op de parking tussen station en Assesteenweg, enz.). Met een te verwachten toename van het aantal reizigers door de komst van het Gewestelijke Expresnet, is dat dramatisch.

Van Cauwelaert wees in de bevoegde commissie al op een alternatief voor het niet af te dwingen kortparkeren (de politie kan niet langer optreden tegen overtreders). Eens de NMBS-parking heraangelegd en uitgebreid is zouden we op de parking tussen station en Assesteenweg een omheinde betaalparking met slagbomen kunnen maken waarop het eerste uur parkeren gratis is. Hij stelde ook voor één grote afgesloten fietsparking te maken, toegankelijk met een elektronische badge.

Volgens het sp,a-gras-raadslid kan men momenteel met een kleine ingreep (een likje verf) ook de reeds de capaciteit van de parking Lombeekweg vergroten. Hij stelde dit eerder voor in de gemeenteraad. Treinreizigers zijn verbouwereerd als je hen vertelt dat de LVB-meerderheid dat voorstel gewoon van tafel veegde omdat het van de minderheid kwam.

foto: Door herinrichting en uitbreiding van de NMBS-parking worden 100 plaatsen bijgecreëerd maar tussen Station en Assesteenweg verdwijnen er 100

www.sp.be/ternat

http://www.sp.be/regionaal/nieuws/nieuwsitem.asp?iDivisionID=265&iID=17759

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2009
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief