TERNAT - Bib sluit vakantiewerking af met reuzekrijttekening

C21

TERNAT - Bib sluit vakantiewerking af met reuzekrijttekening

Img_8798
 
Img_8793
 

De bibliotheek sloot haar vakantiewerking af met het maken van een reuze krijttekening door d kinderen onder de artistieke leiding van kunstenaar Guy Van Vreckem, gewezen artistiek medewerker van het Cultureel Centrum De Ploter, die zich nu met plezier als vrijwilliger ten dienste stelt van de jeugdwerking. Morgenavond wordt de vakantie feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking van de kaftpapierwedstrijd Ezelsoor.

Voor dit project ontwierpen de eerstejaars van de secundaire school Sint-Angela kaftpapier dat tijdens de jaarlijkse boekenkaftdag in JC Puls wordt aangeboden.

‘Samen het schooljaar op een creatieve manier starten’, dat is een van de kerndoelstellingen van de jaarlijkse boekenkaftdag Ezelsoor. De eerstejaars van Sint-Angela ontwierpen vorig schooljaar kaftpapier tijdens de les Plastische Opvoeding, waarna een jury 10 van deze ontwerpen selecteerden. Twee van deze ontwerpen werden verkozen als favorieten door de vijfdes en zesdes van alle Ternatse lagere scholen én werden uiteindelijk echt gedrukt. Deze en nog 4 andere modellen kaftpapier worden aangeboden tijdens Ezelsoor, de gratis boekenkaftdag op zondag 3 september in JC Puls.

De tien originele ontwerpen zijn te bezichtigen in de bib van Ternat tijdens de feestelijke finissage op donderdag 31/08 vanaf 19u30.  Tijdens deze feestelijke afsluiter van het Boekenplein krijgen de laureaten  in primeur een assortiment kaftpapier mee, een waardebon van Oxfam Wereldwinkel en een boekenbon van de bib. Daarnaast kan al het publiek genieten van de fijne muziek van de band Tuani; zijn er lekkere mocktails beschikbaar én wordt het aanbod gezelschapsspelletjes in de bib gelanceerd.

Ezelsoor Ternat wordt georganiseerd door de dienst welzijn en integratie, in samenwerking met de jeugd- en sportdienst, de bib, het OCMW/Sociaal Huis en heel wat Ternatse verenigingen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief