TERNAT - N-VA wenst het jonge 1719 team alle succes toe ondanks een met haken en ogen aaneenhangende overeenkomst met gemeentebestuur

TERNAT - N-VA wenst het jonge 1719 team alle succes toe ondanks een met haken en ogen aaneenhangende overeenkomst met gemeentebestuur

2015-10-29_20
Sven De Paepe en de N-VA vinden het project dat de wedstrijd (terecht) won zeer waardevol maar ook zeer uitdagend en ze wensen de winnaars alle succes toe met hun project! De bezwaren die zij hebben over het dossier gaan dan ook helemaal niet over de inhoud maar eerder over de door de meerderheid gevolgde werkwijze.
 

Grote heisa gisteren in de gemeenteraad naar aanleiding van de goedkeuring van de overeenkomst waarbij het oud gemeentehuis ter beschikking wordt gesteld van de groep 1719, genoemd naar de bouwdatum van het kasteeltje De Mot. N-VA-voorzitter Sven De Paepe legt uit wat zijn partij dwars zat.

De stemming over de herbestemming van het oude Ternatse gemeentehuis was er eentje uit de oude doos, meerderheid tegen oppositie.  De berichten vandaag in de pers o.a. Ringtv vanwege de ‘oppositie’ willen we vanuit N-VA echter verduidelijken en deels rechtzetten.  Vooreerst vonden en vinden wij het project dat de wedstrijd (terecht) won zeer waardevol maar ook zeer uitdagend en wensen wij de winnaars alle succes toe met hun project!  De bezwaren die wij over het dossier hadden gingen dan ook helemaal niet over de inhoud maar eerder over de door de meerderheid gevolgde werkwijze.

 

Als jonge nog idealistische partij hebben wij vooral een probleem met het feit dat de hele procedure van oproep, wedstrijd, voorwaarden, jury en toekenning volledig buiten medeweten van de gemeenteraad gebeurde. De toekenning achter gesloten deuren gebeurde al in december 2016 en dan zes maand later krijgen alle raadsleden de vraag om snel even een erfpachtovereenkomst goed te keuren?

 

Een overeenkomst die tot op vandaag niet gefinaliseerd is en met haken en ogen aan elkaar hangt. Inhoudelijk wilden wij vooral een verkorting van de duurtijd van vijftig (50) jaar zien en een objectieve waardebepaling van het pand gekoppeld aan de voorwaarden waaraan de uitbaters moeten voldoen opdat de gemeente het pand gratis ter beschikking stelt.  Deze voorwaarden bestaan uit een aantal sociale en gemeenschapsvoorzieningen naast de commerciële uitbating.  Wij vroegen en vragen dat er duidelijke en praktische voorwaarden en verplichtingen aan de overeenkomst toegevoegd worden, desnoods opschortend of ontbindend als die niet voldaan worden. Duidelijke afspraken maken goede vrienden…

 

Om onbegrijpelijke redenen heeft het bestuur het document deze zomer maandenlang onaangeroerd laten liggen maar wilde men in september toch een stemming over een onvolledige kladversie.  Bovendien laat de gemeente nog een steek vallen door op voorhand geen bestemmingswijziging aan te vragen, een wijziging die nodig en moeilijk is voor een horeca uitbating.  Een dergelijke aanpak kan voor de N-VA echt niet en ondanks onze steun voor het project werden we hierdoor bijna gedwongen om tegen te stemmen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2017
EP
foto archief
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 31 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 aug 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 aug 2020

archief