TERNAT - Nieuwe politieke beweging uit de startblokken

C21

TERNAT - Nieuwe politieke beweging uit de startblokken

Img_8539
Burgemeester Luc Wachtelaer juicht de zin van de burger om mee te denken en te doen toe."Ook wij streven al sinds 1994 naar meer openheid en politieke vernieuwing met onze progressieve beweging", reageren schepenen Guido Van Cauwelaert en Jean Trembloy van spagroen+. Maar de politiek zat jaren vast door het politieke overwicht van de LVB. We zijn blij dat daar nu beweging in komt".
 
2015-05-18_20
Burgemeester Wachtelaer , vooraan rechts, ziet zijn toekomst buiten de LVB, met een groep burgers die zegt "een nieuwe politieke wind te willen doen waaien door de gemeente".
 

Een groep burgers zegt "een nieuwe politieke wind te willen doen waaien door de gemeente". Met een open platform willen ze het toekomstverhaal van Ternat schrijven.

"Het wordt een verhaal met onbekende afloop want het enige wat vastligt zijn vijf basiswaarden én de dag van de week waarop eraan gewerkt wordt. Van nu tot eind januari is woensdag Ternat-dag", zegt woordvoerster Yo De Beule, die 23 jaar geleden nog lijsttrekster was van de lijst GRAS, de voorloper van spagroen+.

Er zijn trouwens nog meer mensen met politieke ervaring in de groep, zoals burgemeester Luc Wachtelaer: “Nu ik burgemeester van Ternat ben, voel ik nog meer dan voorheen dat burgers, bedrijven en verenigingen betrokken willen worden bij het besturen van hun gemeente. Ze snakken naar een nieuwe, meer toegankelijke politiek.” Ook burgers voelen al een tijd de zin om zelf de handen uit de mouwen te steken, om mee na te denken over de gemeente waarin ze in de toekomst willen wonen. Ze vinden het dan ook fijn dat politici daar oren naar hebben. Luc Wachtelaer : “Ik ben daar blij om. De zin van de burger om mee te denken en te doen kan ik alleen maar toejuichen.”

Positieve reactie van spagroen

Vanuit de fractie spagroen+ wordt alvast positief gereageerd op het nieuwe initiatief. "Wij streven al sinds 1994 naar meer openheid en politieke vernieuwing", reageert schepen Guido Van Cauwelaert. Maar de politiek zat jaren vast door het politieke overwicht van de LVB. We zijn blij dat daar nu beweging in komt. "Elke poging om komaf te maken met opportunisme en oude politieke cultuur moet zijn kans krijgen.  De principes van deze groep klinken inderdaad lovenswaardig, maar burgerparticipatie valt of staat met de visie die door politici wordt aangebracht", zegt Rudi Janssens, secretaris van Groen Ternat.  

Een warme oproep

Een kleine groep van burgers en politici broedde deze zomer op een manier om het samenwerken aan te pakken. Zo ontstond het idee om de Woensdagen van Ternat te organiseren. Een breed platform met ruimte voor elk idee, voor elk initiatief, voor elke positieve inbreng!

“De bedoeling is samen letterlijk en figuurlijk de mouwen op te stropen om te bouwen aan het Ternat van overmorgen.,” verduidelijkt Luc Wachtelaer. “We roepen iedereen op om mee te werken, ongeacht achtergrond of kleur. Om te springen voor Ternat.”

Startevenement

Die vijf basiswaarden is het enige wat nu al vastligt. De visie op Ternat en zelfs de vertaling daarvan naar beleidslijnen en naar een politieke lijst zullen groeien vanuit de groep die zich achter het platform schaart. “Wij vertrouwen erop dat we met ieders positieve inbreng een mooi verhaal kunnen schrijven,” zegt Luc Wachtelaer. Openheid en vertrouwen zijn dan ook twee van de vijf basiswaarden van het platform.

Het tempo ligt hoog. In de vroege lente monden de woensdagen uit in een startevenement. Tegen die tijd wil het platform onder meer een visietekst hebben en met een politieke lijst naar buiten komen. Je zal het hele proces kunnen volgen via een website en de sociale media via  www.highfive-ternat.be of facebook: https://www.facebook.com/highfiveternat

De Woensdagen van Ternat, tweewekelijks op woensdag, telkens om 20u, telkens op een andere locatie. De aftrap voor de reeks wordt gegeven op 20 september in Café De nachtmis, Kerkstraat, Sint-Katherina-Lombeek. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2017
EP
foto archief
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief