TERNAT - Werkgroep Terlinden zet verzet tegen biogasinstallatie door

C21

TERNAT - Werkgroep Terlinden zet verzet tegen biogasinstallatie door

Editiepajot_ternat_werkgroep_terlinden_foto_ludo_van_der_cammen
Foto Ludo Van Der Cammen
 

De Werkgroep Terlinden geeft onverminderd door met haar verzet tegen de komst van de biogasinstallatie van landbouwer Rudy Bayens langs de Pangaardestraat in Ternat. Bayens bekwam na een bouwvergunning zopas nu ook een milieuvergunning. "Wij zullen alle middelen aanwenden tot de plannen voor deze schadelijke en hinderlijke industrie definitief van tafel zijn", zegt Marc De Coster namens de Werkgroep Terlinden.

Onder de titel "Stop de groene leugen" zegt de Werkgroep Terlinden via een advertentie in een huis aan huis blad de bevolking van Ternat "objectief te informeren over het feit dat deze industrie totaal niet groen is, integendeel."

"De hardnekkigheid waarmee men deze industrie koste wat kost wil inplanten heeft enkel te maken met het feit dat dit een niets ontziend middel is in de

jacht op rijkelijke subsidies. De omgeving telt niet mee in dit verhaal. Ze is alleen maar een last."

Marc De Coster: "De initiatiefnemer dient finaal eens in te zien dat er geen plaats is voor zijn industrieel complex in waardevol landbouwgebied. Bovendien is het niet zo maar zonder reden dat men getracht heeft om ons deze industrie stiekem in de maag te spitsen. Men was namelijk maar al te goed op de hoogte van de nefaste gevolgen ervan. Men oogst wat men zaait. Een boer hoort dit te weten."

Rudy Bayens is niet onder de indruk van de reactie van de Werkgroep Terlinden. "Ze doen maar", zegt hij.

"Het ziet er dus naar uit dat de werkgroep nu ook in beroep zal gaan tegen de milieuvergunning. Ik ben gerust in een gunstige afloop voor mij. Uiteraard zullen mijn plannen weer vertraagd worden. Nog maar eens dus. Dat hele gedoe sleept nu al een paar jaar aan. En weer zullen de kosten voor mij oplopen omdat de Werkgroep alle mogelijke procedures van verzet blijft verder zetten."

"Maar het einde is in het zicht en finaal zullen de opposanten zich er moeten mee verzoenen dat de biogasinstallatie er goed en wel komt", aldus Rudy Bayens.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief