TERNAT - Eerste 'woensdag van de burgerbeweging'

TERNAT - Eerste 'woensdag van de burgerbeweging'

8o2a4221
 
8o2a4182
 

Woensdag vond in een Lombeeks café de eerste van de zogenaamde "woensdagen van Ternat" plaats, een reeks van bijeenkomsten waarop de politieke burgerbeweging een programma wil opstellen voor de volgende verkiezingen. De beweging wordt o.a. gesteund door Luc Wachtelaer en Kathleen Platteau, die zich reeds enige tijd niet meer écht thuis voelden in de door VLD en oude krokodillen gedomineerde LVB. De nieuwe burgerbeweging is politiek ongebonden en het programma kan dus alle kanten uitgaan, naargelang de fysiek aanwezigen en de volgers/stemmers op sociale media (niet noodzakelijk Ternatse kiezers).

Volgens de organisatoren waren er 100 aanwezigen en brachten in totaal 237 mensen een stem uit. De meeste volgers liggen blijkbaar wakker van mobiliteit. Niet echt een verrassing. Tijdens de infodagen rond het circulatie- en het mobiliteitsplan en discussies op sociale media bleek al dat de enen zich ergeren aan files en overal tunnels en parkings willen terwijl een wat grotere andere helft van de bevolking meer heil ziet in een groen alternatief met meer plaats voor fietser en voetganger. We zijn benieuwd uit welke helft de deelnemers aan de woensdagen komen. "De samenkomsten starten voortaan met ‘De minuut', een gelegenheid om je mening te geven over een heikel punt of om een schitterend initiatief voor de gemeente te lanceren. Sprekers krijgen één minuut en geen seconde langer  maar sowieso een applaus," zeggen de initiatiefnemers.  De volgende samenkomst vindt plaats op 4 oktober in Wambeek, niet in een café deze keer maar in de parochiezaal. 

Naast mobiliteit krijgen Vrije tijd/ sport/ verenigingen (50%), Wonen(46%), Ruimtelijke ordening (46%) en Buurten, wijken en actief burgerschap (46%) elk een aparte debatavond. De andere onderwerpen zullen samengenomen worden in enkele avonden. Duurzaamheid en energie (40%), Welzijn en zorg (35%), Ondernemen en werk (35%), Diversiteit en integratie (35%), Onderwijs (34%), Bestuur en inspraak (31%) en Communicatie (23%). 

Wie een voorstel wil lanceren of gewoon zijn ongezouten maar positieve mening wil geven tijdens de minuut kan dat vooraf laten weten via info@highfive-ternat.be
 
(c) foto's Sacha.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2017
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 07 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 29 sep 2018
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2018

archief