TERNAT - Inleefweek armoede

TERNAT - Inleefweek armoede

20171002_123828_resized
 

1 op 7 belgen leeft in armoede

 

 

"Als je een goed inkomen hebt is het niet evident om je voor te stellen hoe het is dagelijks te moeten knokken om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij willen mensen die in armoede leven een hart onder de riem steken en de problematiek bespreekbaar maken voor iedereen", zegt OCMW-voorzitter Jean Trembloy.

 

Wij zoeken gemotiveerde inwoners die zich willen engageren om één week lang te leven met het budget gelijk aan het leefloon.

 

Het is een sensibiliseringscampagne waar verschillende organisaties en verenigingen de handen in elkaar slaan om de "inleefweek Armoede" onder uw aandacht te brengen. In Ternat trekken het sociaal Huis (OCMW) en de dienst Welzijn van de gemeente deze actie samen met de gemeenten Halle en Sint Pieters Leew, onder de begeleiding van Archeduc.

 

In de week van 21 oktober  tot 27 oktober, vragen wij u om deel te nemen, het is een interactieve week waarbij u via een toegewezen profiel dat het best bij uw situatie past, via realistische situaties, van een virtueel toegekend budget met gewone en ongewone uitgaven, ervaart hoe het is in het dagelijks leven ...

 

Schrijf in en doe mee: deze week is van start gegaan met het persmoment in het CAW - PIVO te Zellik, vandaag, alwaar wij konden kennis maken met het feit dat gezonde voeding ook mogelijk is met een bescheiden budget, en waar de eerste deelnemers zich konden inschrijven.

 

Foto : Jean Trembloy, voorzitter van het OCMW Ternat, Sieglinde De Mulder, Secretaris van het OCMW en Fri De Keyser, stafmedewerker van de dienst welzijn van Ternat trekken in onze gemeente dit initiatief, (samen met An Boeykens, stafmedewerkster van het OCMW, maar niet op de foto).

 

Het slotmoment, en de evaluatie van deze sensibilisering is voorzien op zaterdag 28/10/2017 in Ternat, meer info volgt na inschrijving op:

 

Hoe voelt het om gezond en wel rond te komen met een beperkt inkomen? Is dat wel haalbaar? Probeer het eens! Doe mee met de Inleefweek Armoede. Schrijf je in op www.archeduc.be/inleefweek#dagtegenarmoede

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans en Guido Van Cauwelaert | 01 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2018
Elsie De Greef | 21 okt 2018

archief