TERNAT - Inleefweek armoede afgesloten

C21

TERNAT - Inleefweek armoede afgesloten

Het_gezin_van_karolien_en_gerrit_wint_de_volle_winkelkar
 
Panel_foto_2
 
Intro_panel
 
Kris_baert_interviewt_ambassadrice_ir__ne
 
Winkelkar
 
Samen_eten
 
Img_9073
Ook Astrid Roeges deed met haar twee kinderen de armoedetest. Ze deed haar verhaal op ringtv. Zie http://www.ringtv.be/nieuws/astrid-uit-ternat-probeert-te-leven-van-weekbudget-van-125-euro
 

Op zaterdag 28 oktober werd de ‘Inleefweek armoede’ afgesloten met een informatief ontmoetingsmoment voor alle deelnemers en organisatoren.

Zelf ervaren hoe het is om te leven met een beperkt budget, daar ging het om tijdens de Inleefweek Armoede. 130 gezinnen namen deel aan deze inleefweek. De OCMW’s en gemeentebesturen van Ternat, Halle en Sint-Pieters-Leeuw wilden met dit project mensen die in armoede leven een hart onder de riem steken én de problematiek bespreekbaar maken voor iedereen. Eerder deze zomer hield vzw Sportika een veiling van kunstwerkjes ten voordele van dit project en afgelopen week verkocht de leerlingenraad van gemeenteschool De Kiem Lombeek soep ten voordele van de campagne ‘Samen tegen armoede’ van Welzijnszorg.

De organisatoren van de Inleefweek Armoede nodigden alle deelnemers uit in het Plotercafé om hun ervaringen uit te wisselen. 
Tijdens een interactief panelgesprek polste journalist Kris Baert bij Steven, Irène en Karolien naar hun ervaringen als leerkracht, ervaringsdeskundige of mama van 2 jonge kinderen. Op de uitgebreide infomarkt met stands van het OCMW, Welzijnszorg, de bib, het CAW, Basiseducatie en de integratiedienst kon iedere bezoeker op zoek naar de antwoorden op de vele vragen die de ‘inleefweek’ naar boven had gebracht.

 

De aanwezigen konden deelnemen aan een Winkelkarwedstrijd. Winnaar was diegene die het prijsverschil tussen de kar met merkproducten en de kar met budgetproducten het best kon inschatten.

 

Het gezin van Karolien en Gerrit ging met een rijkgevulde kar met gelijkwaardige budgetproducten ter waarde van ongeveer 40 euro naar huis.

Zowel de kinderen als de volwassenen genoten met volle teugen van de gezonde en budgetvriendelijke snack, die ze ter plaatse konden samenstellen en opwarmen. Dat was de ideale afsluiter van een boeiende ‘Inleefweek armoede’. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief