TERNAT - Iedereen praat over mobiliteit

C21

TERNAT - Iedereen praat over mobiliteit

Img_9178
Het gaat niet echt over een tunnel maar over een lange open sleuf, zoals de A12 in Boom, die Ternat pas écht in twee zou delen. De enige belanghebbende in dit dossier is spoorbeheerder Infrabel, die liefst alle overwegen wil afschaffen. De files hebben in hoofdzaak te maken met de op- en afritten van de E40. spagroen+ pleit daarom eerder voor een lage doorgang voor personenwagens en fietsers onder de spoorweg in de Meersstraat. Die zou het verkeer vlotter en veiliger kunnen laten verlopen en doorgaand vrachtverkeer uit het centrum weren".
 

Volgende woensdag vindt er weer een politiek praatcafé plaats van High Five. De verzamelplaats is deze keer CC De Ploter en het onderwerp mobiliteit. In de aankondiging zet men de burger alvast op het verkeerde been, door te stellen dat de Assesteenweg de gemeente in twee snijdt en een tunnel onder de spoorweg de oplossing zou kunnen bieden, zegt schepen van duurzaamheid Guido Van Cauwelaert. Voor die aankondiging gebruikt High Five een bewerkt komisch filmpje. Daarin heeft men het dan over de files op de Assesteenweg en het maken van een tunnel onder de spoorweg.

"Er werd in opdracht van de provincie reeds een haalbaarheidsstudie gemaakt daarover", zegt de schepen. "Daaruit bleek dat die zogenaamde tunnel helemaal geen oplossing biedt voor de files. De slagboom werkt als een soort rood verkeerslicht waardoor het verkeer uit de zijstraten van Ternat en Sint-Katherina-Lombeek de kans krijgt de Assesteenweg op te rijden. Het gaat trouwens niet echt over een tunnel maar over een lange open sleuf, zoals de A12 in Boom, die Ternat pas écht in twee zou delen. De enige belanghebbende in dit dossier is spoorbeheerder Infrabel, die liefst alle overwegen wil afschaffen. De files op de steenweg hebben in hoofdzaak te maken met de op- en afritten van de E40. spagroen+ pleit daarom eerder voor een lage doorgang voor personenwagens en fietsers onder de spoorweg in de Meersstraat. Die zou het verkeer in de gemeente vlotter en veiliger kunnen laten verlopen en doorgaand vrachtverkeer uit het centrum van Lombeek weren", besluit Van Cauwelaert. Infrabel wil die overweg sluiten.

De volgende Woensdag van Ternat vindt plaats op 29 november, om 20 uur in het CC De Ploter. Het thema is mobiliteit. Zorg dat je er geraakt!  Wil je actiever meewerken in een van de werkgroepen, mail dan naar meerweten@highfive-ternat.be. 

 

Eerder verschenen in Editiepajot Ternat - De mening van de burger  https://editiepajot.com/regios/19/articles/56959

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2017
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief