TERNAT - De bib zamelt tijdens een 24u voorleesmarathon geld in voor de warmste week

C21

TERNAT - De bib zamelt tijdens een 24u voorleesmarathon geld in voor de warmste week

Bib_image005
 

De bibternat organiseert op 8 en 9 december een voorleesmarathon met tal van randactiviteiten waaronder een boekenveiling, ontbijt in de bib, schaak- en gamestoernooien ... Gedurende 24 uur zamelt de bib in het kader van lezen voor life geld in voor geregistreerde goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn.

“Leesplezier, fondsenwerving en publieksparticipatie samengebracht in het kader van de warmste week: dat is de 24u lezen for life van de bib Ternat” zegt Hilke Arijs, bibliothecaris. “Tijdens dit evenement willen we ons warm hart tonen en van de bib dé plaats bij uitstek maken waar iedereen zich thuis voelt. We willen mensen verbinden en volop laten proeven van alles wat de belevenisbibliotheek hen te bieden heeft: videogames, gezelschapsspelletjes, knutselworkshops, samenlezen …”

“Bovendien is dit initiatief een mooi voorbeeld van hoe de Gemeente Ternat via Vrijetijd en Welzijn zijn vleugels wil spreiden om zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar een warme en verantwoordelijke samenleving waar iedereen recht op heeft” zegt Schepen Rutger Belsack. “Ik kan dan ook niet anders dan zeer dankbaar zijn voor de weg die mijn medewerkers en Ternatenaren op dat gebied reeds hebben afgelegd, steeds met een duidelijke visie naar een warme toekomst.”

Lezen for life! Het wordt warm in de #bibternat

Vanaf vrijdag 8 december om 19u kan je in de bib terecht voor lees-en speelplezier en dit tot zaterdag 9 december 19u. De bib voorziet gezelschapsspelletjes, games, muziek, warme soep, ontbijt, knutselworkshops …  Tot 5 december kan je je registeren om mee voor te lezen in de bib. De bedoeling is dat je je laat sponsoren door familie, vrienden, collega’s … en zo mee de 24u voorlezen vorm geeft. Naast voorlezen organiseert de bib tijdens deze 24u for life ook twee maal een boekenveiling van gehandtekende exemplaren, een schaaktoernooi, gameevents, knutselworkshops, een ontbijt en biedt ze een open podium voor lokaal muzikaal talent. Iedereen is welkom.

Over de #bibternat

Het team van de #bibternat heeft een warm hart en zet zich dit jaar in voor Lezen for Life, een initiatief van Iedereen Leest in het kader van de Warmste Week.  Tijdens een 24 uur durende (voor)leesmarathon zal de bib geld inzamelen voor geregistreerde goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn.

‘“Leesplezier” is onze corebusiness ‘ licht de bibliothecaris toe en dat willen we tijdens deze 24 u in de verf zetten. Het afgelopen jaar transformeerde de bib zich tot een ware belevenisbib: de collectie van 35 000 boeken werd uitgebreid met o.a. gezelschapsspelletjes en ‘thuis in taal’, de bib zet in op gamegeletterdheid, is een plaats geworden voor samenlezen met laaggeletterden en anderstaligen en workshops en lezingen maken nu een vast onderdeel uit van de bibliotheekwerking. Op deze manier wil de bib een plaats zijn waar iedere Ternattenaar zich welkom voelt: jong of oud arm of rijk, de bib is er voor iedereen.

Van vrijdag 8 dec 19 u doorlopend tot zaterdag 9 december 19u.

Meer informatie:  www.bibternat.be

Contactpersoon: Hilke Arijs, bibliothecaris hilke.arijs@ternat.be of 0479 33 56 83

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief