TERNAT - t Geel Genot is ambassadeur van het Pajottenland en haar streekproducten

C21

TERNAT - t Geel Genot is ambassadeur van het Pajottenland en haar streekproducten

Img_9187
 
Img_9193
Een foto van de oma die het recept voor de advocaat leverde mocht zeker niet ontbreken in het winkelinterieur, vond Anne.
Img_9195
Ook de mooie antieke kast van oma kreeg een plaatsje in de winkel.
Img_9192
Anne en Christophe met hun zelf gemaakte advocaat "op grootmoeders wijze"
 

Het Geel Genot in de Gemeentehuisstraat mag zich sinds kort officieel Ambassadeur van het Pajottenland noemen. Het kwaliteitslabel werd aan Anne en Christophe toegekend door de Toerismevereniging van de streek na het volgen van een streekcursus. De winkel verkoopt meer dan 200 streekproducten naast zelf gemaakte advokaat met verschillende smaken. Ook suiker- en glutenvrije producten zitten in hun aanbod.

"Elk product heeft hier zijn eigen verhaal", zegt Anne. "Dikwijls begint het, net als bij ons, als een 'uit de hand gelopen hobby' die een passie wordt en eindigt in een eigen bedrijfje. Bij ons begon het met de aankoop van een stukje grond waarop we een geitje en enkele kippen hielden. Op de duur waren dat al 40 kippen en toen vroegen we aan oma het recept van haar heerlijke advocaat. De verkoop op o.a. Den Bosch Feest, boeren- en streekproductenmarkten was een succes en daardoor besloten we deze winkel te openen", besluit Anne.

Haar man Christophe volgde de streekcursus en wil Ternat samen met Toerisme Pajottenland op de kaart zetten. Er komen drie culinaire fietsroutes langs de streekproducenten vertrekkend vanuit Sint- Anna-Pede. 2019 is Bruegeljaar en Toerisme Pajottenland speelt daarop in met het kerkje van Pede dat door Bruegel beroemd werd. Ook de kerk en het landschap van Ternat waren trouwens een inspiratiebron voor de beroemde schilder. Christophe wil de fietsers laten proeven van de heerlijke streekproducten die ze aanbieden. Eventueel kunnen ze daarmee in het daar tegenover liggende Lusthof van het gemeentehuis gaan picknicken.

Kerstsfeer vanaf 7 december

De dag na Sinterklaas wordt de winkel heringericht en wordt je ondergedompeld in de kerstsfeer. Je kunt er dan terecht voor leuke cadeautjes in speciale verpakking. 
De winkel zal ook open zijn op zondagen 24 en 31 december van 10 tot 17 uur. Ook nu maandag is er een extra openingsdag.

www.hetgeelgenot.be
info@hetgeelgenot.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief