TERNAT - De bib Ternat zamelt maar liefst 1300 euro in tijdens een 24u voorleesmarathon voor de warmste week

TERNAT - De bib Ternat zamelt maar liefst 1300 euro in tijdens een 24u voorleesmarathon voor de warmste week

Hilkevoorleesmarathon
Bibliothecaris Hilke Arijs beet vrijdag de spits af en las voor uit het poetische, op Van Ostaijens gedicht 'Melopee' geïnspireerde, kijk- en leesboek "Het meisje, de jongen, de rivier" waarmee schrijver-tekenaar Paul Verrept de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer won.
 
Photo_bib_warmste_weekcollage
 

Gedurende 24 uur zamelde de bib geld in voor goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn. Tussen vrijdag 8 om 19 uur en zaterdag 9 december 19 uur telde de bezoekersteller meer dan 1200 personen die van het voorlezen, de hapjes en drankjes en de sfeer van leesplezier in de bib kwamen proeven. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, regiocollega’s en haar lezers kon de bib maar liefst 1300 èuro inzamelen in het kader van de Warmste Week.

Bibliothecaris Hilke Arijs beet vrijdag de spits af van de leesmarathon . Ze las voor uit het poetische, op Van Ostaijens gedicht 'Melopee' geïnspireerde, kijk- en leesboek "Het meisje, de jongen, de rivier", waarmee schrijver-tekenaar Paul Verrept de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer won.

“Leesplezier, fondsenwerving en publieksparticipatie samengebracht in het kader van de warmste week: dat is de 24u lezen for life van de bib Ternat” zegt Hilke. “Tijdens dit evenement wilden we ons warm hart tonen en van de bib dé plaats bij uitstek maken waar iedereen zich thuis voelt. We willen mensen verbinden en volop laten proeven van alles wat de belevenisbibliotheek hen te bieden heeft: videogames, gezelschapsspelletjes, knutselworkshops, samenlezen …” “Dit initiatief is een mooi voorbeeld van hoe de gemeente mensen kan meevoeren naar een warme en verantwoordelijke samenleving waar iedereen recht op heeft” zegt Schepen voor Vrije Tijd en Welzijn Rutger Belsack.

Van de verzamelde 1300 euro gaat 500 euro naar het Lezerscollectief, een cvba-so uit Affligem die via het samenlezen van verhalen en gedichten mensen wil verbinden rond literatuur en die reeds mooi werk leverde in de regio Pajottenland-Zennevallei. De overige 800 euro wordt via Music for Life en de Warmste Week overgemaakt aan Wablieft, het centrum voor duidelijke taal.

Over de #bibternat

Het team van de #bibternat heeft een warm hart en zet zich dit jaar in voor Lezen for Life, een initiatief van Iedereen Leest in het kader van de Warmste Week.  “Leesplezier is onze corebusiness", licht de bibliothecaris. "Dat wilden we tijdens deze 24 u in de verf zetten. Het afgelopen jaar transformeerde de bib zich tot een ware belevenisbib: de collectie van 35 000 boeken werd uitgebreid met o.a. gezelschapsspelletjes en ‘thuis in taal’, de bib zet in op gamegeletterdheid, is een plaats geworden voor samenlezen met laaggeletterden en anderstaligen. Workshops en lezingen maken nu een vast onderdeel uit van de bibliotheekwerking. Op deze manier wil de bib een plaats zijn waar iedere Ternattenaar zich welkom voelt: jong of oud, arm of rijk, de bib is er voor iedereen", besluit Hilke.

 

Meer informatie: www.bibternat.be

Hilke Arijs, bibliothecaris hilke.arijs@ternat.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 25 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 24 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 23 nov 2018

archief