TERNAT - Testo schenkt 5000 euro aan vzw Kruikenburg

TERNAT - Testo schenkt 5000 euro aan vzw Kruikenburg

Image001
 

Op het jaarlijkse kerstfeest van de vzw Kruikenburg kreeg de vereniging voor mindervaliden van Ternat, Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks- Kapelle, een mooi cadeau. Jeroen Van Der Kelen en Anne-Marie De Rybel van de firma TESTO kwamen hen een cheque van € 5000 brengen. Een bedrag dat door de personeelsleden bij elkaar werd gesport naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van het bedrijf.

De hoofdzetel van Testo in Duitsland bestaat dit jaar 60 jaar en dit werd op een sportieve manier gevierd : sporten voor het goede doel. Het doel was om samen 500.000 km te behalen en dus per land 20.000 km. En dat doel werd finaal zelfs overschreden door maar liefst 1.357.646 km bijeen te wandelen, lopen en fietsen! In België hebben 18 personeelsleden en tal van vrienden en familieleden deelgenomen aan dit initiatief en in totaal 38.880 km bijeen gesport. 

Testo Duitsland schonk €40.000 aan een organisatie in Freiburg, die zich bezighoudt met de integratie van vluchtelingen in het Zwarte Woud.  Testo België op haar beurt, koos voor een eigen lokaal goed doel met name de VZW Kruikenburg.

 

De VZW Kruikenburg, de vereniging voor andersvaliden voor Ternat, Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem, kreeg afgelopen weekend tijdens hun eindejaarsfeest een cheque van 5.000 € overhandigd door Testo Belgie. Testo NV werd vertegenwoordigd door Jeroen Van Der Kelen en Anne-Marie De Rybel. De VZW Kruikenburg is bekend van haar uitleenmateriaal: vooral rolstoelen, looprekken, bedden, armsteunen,... worden uitgeleend aan andersvaliden of mensen die tijdelijk nood hebben aan materiële hulp.  De voorbije jaren kende de gratis uitleendienst een forse groei. Vroeger was het materiaal enkel voor de leden, maar met het gemeentebestuur werd overeengekomen dat, in ruil voor het gratis lokaal, alle inwoners van Ternat een beroep mogen doen op de uitleendienst. Om het materiaal aan te kopen, is de VZW afhankelijk van sponsoring en giften. Aan bijna elke aanvraag voor materiaal, kort of langdurig, wordt binnen de 24uur voldaan. Gebruikers betalen enkel een waarborg.

 

Daarnaast zorgt de vereniging ook voor de ontspanning en het samenbrengen van andersvaliden. Zo is er jaarlijks een paasfeest en een eindejaarsfeest, waar de leden een leuke namiddag kunnen beleven met een warm middagmaal en de nodige portie ontspanning. Bij elk van deze 2 gelegenheden krijgt elk lid ook een mooi geschenk aangeboden. Ook gaat de vereniging regelmatig op uitstap met haar leden en begeleiders. Deze uitstappen worden zorgvuldig voorbereid zodat de mindervaliden optimaal van hun dag kunnen genieten. Al deze diensten zijn gratis voor de leden. ‘Met deze cheque kunnen we ons nieuw lokaal inrichten en heel wat nieuw materiaal aankopen dat zeer goed van pas zal komen voor onze leden’ , aldus Luc Borremans.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 03 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 03 jun 2019
Guido Van Cauwelaer | 01 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2019

archief