TERNAT - Nieuw burgerplatform heet Iedereen Burgemeester

TERNAT - Nieuw burgerplatform heet Iedereen Burgemeester

Img_9279
 

Met de verkiezingen in aantocht is er alweer een burgerplatform bijgekomen waarop je je ideeën over de gemeente kwijt kunt. Iedereen burgemeester is een initiatief van beweging.net, het vroegere ACW, koepel van de christelijke socale organisaties. Voor Ternat kwam al het item overstroming in de Verkensmeersstraat aan bod.

Met ‘Iedereen Burgemeester’ daagt beweging.net verenigingen, sociale organisaties en burgers uit om ideeën voor hun stad of gemeente te delen. Naast ideeën posten, kan je ook andere ideeën beoordelen en erop reageren. En het ene idee brengt het andere mee.

Hier op iedereenburgemeester.be zijn alle ideeën welkom en is iedereen welkom, ongeacht achtergrond, politieke voorkeur, studies, of wat dan ook. Slechts één toetssteen voor wat verschijnt op iedereenburgemeester.be: kan het een idee zijn voor de toekomst van de gemeente. Veel kan dus, zoniet alles, behalve datgene wat geen idee is voor de gemeente (bijvoorbeeld nationale of internationale politiek), racistische uitlatingen of beledigen van een persoon of een groep mensen.

Elk gemeentelijk platform van iedereenburgemeester.be wordt opgevolgd door vrijwilligers van beweging.net. Zij houden het platform netjes (dubbele posts, onduidelijke posts, suggestie om foto toe te voegen, …) en zij komen tussen bij beledigende of ongepaste bijdragen. Zij beoordelen de ideeën nooit inhoudelijk, want elk respectvol idee is meer dan welkom, ook als het niet in de winkel van beweging.net past.
De online platformen iedereenburgemeester.be staan open tot eind 2017. Vanaf begin 2018 start beweging.net met de opmaak van gemeentelijke beleidsprogramma’s en –voorstellen. Daarbij kunnen en zullen de ideeën vanop iedereenburgemeester.be als inspiratie dienen, voor beweging.net, voor partnerorganisaties en voor alle organisaties die willen putten uit de toekomstideeën voor de steden en gemeenten.
Bij beweging.net maken vrijwilligers van beweging.net en partnerorganisaties gemeentelijke beleidsprogramma’s- en voorstellen tijdens verschillende overlegmomenten. Wil je hier graag meer over weten, neem dan contact op met jouw regionale beweging.net-secretariaat via de contactgegevens onderaan deze pagina.
Als je een idee post, kan je jouw idee een of meerdere thema’s meegeven. Meer uitleg over de thema’s, of wat inspiratie, vind je hier.
Meer informatie over het netwerk van christelijke en sociale organisaties vind je beweging.net vind je op onze site.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 25 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 24 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 23 nov 2018

archief