TERNAT - Groen en sp.a gaan samen met gedreven inwoners naar de verkiezingen

TERNAT - Groen en sp.a gaan samen met gedreven inwoners naar de verkiezingen

Image001
 
P1000702_knip_80
Door de inzet van mantelzorgers kunnen ouderen zolang mogelijk thuis wonen en zo hoge rusthuisfacturen ontlopen", leggen Nina De Coster en Jean Trembloy uit
Wp_20170601_13_04_09_pro_knip
Ternat werd verfraaid, zegt Guido.
 

Groen en sp.a gaan weer samen naar de kiezer. Dat hebben de algemene ledenvergaderingen van de twee partijen beslist. Het wordt opnieuw een open progressieve lijst met de naam spagroen+ "De volgende weken gaan we dan ook weer op zoek naar gedreven inwoners die graag samen met ons een beter beleid willen voeren in Ternat", zegt Rudi Janssens, secretaris van Groen. De progressieve lijst mikt op drie zetels.

Drijvende kracht achter de bestuursmeerderheid
 
De afgelopen jaren zat spagroen+ in een bestuursmeerderheid met de Lijst van de Burgemeester. "De verkozenen van de progressieve lijst, schepen Guido Van Cauwelaert, OCMW-voorzitter Jean Trembloy en OCMW-raadsleden Diethard Vanderheyden en Nina De Coster vormden het cement van de bestuursmeerderheid, en kunnen mooie realisaties voorleggen", zegt Rony Van den Abbeele, voorzitter van sp.a.
 
"We zorgden voor het aankopen van nieuwe natuurgebieden, het herwaarderen van onze parken, speeltuinen en openbare ruimte, zoals het Marktplein en de Stationsomgeving. Samen met erfgoedinitiatieven als de restauratie van de pomp aan het gemeentehuis, het verfraaien van openbare ruimte met oude dorpsgezichten op nutskasten en het bekend maken van onze erfgoed-, natuur-, horeca en leuke plekjes via internet, maakten we zo van Ternat een - ook toeristisch - aantrekkelijke gemeente. 
Met een sterk afvalpreventiebeleid verminderden we niet alleen het restafval - wat goed is voor het milieu - maar verkleinden we ook de factuur en verhoogden de inkomsten uit bijvoorbeeld de textielinzameling - wat dan weer goed was voor uw portemonnee.
 
Sterk sociaal beleid
 
spagroen+ stond ook voor een sterk sociaal beleid vanuit het sociaal huis, met ondermeer het voorzien van betaalbare huurwoningen via het sociaal verhuurkantoor de woonkoepel, de strijd tegen kinderarmoede door een samenwerking met scholen en culturele en welzijnspartners, maar vooral de keuze voor meer toegankelijke en persoonlijke begeleiding voor elke inwoner.  Door de inzet van mantelzorgers kunnen ouderen zolang mogelijk thuis wonen en zo hoge rusthuisfacturen ontlopen. 
 
Klaar voor de toekomst
 
"spagroen+ wil ook in de toekomst gaan voor een gedurfd en progressief beleid met nog meer aandacht voor de lokale economie, duurzame en gedurfde mobiliteitskeuzes, een doordacht woonbeleid en echte burgerparticipatie via wijkbudgetten.  Daarnaast blijft spagroen+ open staan voor samenwerking met alle vormen van burgerplatformen, sterker nog, het moedigt ook elk initiatief op dat vlak aan", besluit Rudi Janssens.

Contact

Rudi Janssens, secretaris Groen

Rony Van den Abbeele, voorzitter sp.a

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2018
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2018
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 07 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2018
Guido Van Cauwelaert | 29 sep 2018
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2018

archief