TERNAT - Midwinter

C21

TERNAT - Midwinter

Img_9395
 

Zaterdag vindt de negende editie van MidWinter Lombeek Plaats. Dit winters dorpsfeest is ondertussen een klassieker geworden. Het centrum van Sint-Katherina-Lombeek wordt voor één dag omgebouwd tot een feestterrein voor jong en oud. 

Senioren komen in de polyvalente zaal van cc De Ploter aan hun trekken op de dansnamiddag met lekkers. In en rond diezelfde locatie worden de jongsten verwacht voor een beleef- en doeparcours rond het thema “midwinter door de eeuwen heen”.

Op het kerkplein staat het grote podium waarop heel wat te gebeuren staat. Lokale bands met eigen muziek of covers, stevige rock van een tribute band en de gekende afsluitende DJ-sets zorgen voor een festivalgevoel. De verrassende beatboxer tussendoor, zorgt voor verbazend extraatje. 

In de grote tent gaat het er iets rustiger aan toe, alhoewel ook hier een mooie affiche voor de nodige sfeer zal zorgen. 

Ook culinair komt iedereen aan zijn trekken. Een tiental eetstandjes zorgen voor elk wat wils en dit jaar heeft MidWinter zelfs voor een eigen Champagne gezorgd.

Gedurende 8 jaar heeft MidWinter Lombeek een mooie bijdrage kunnen leveren aan “de strijd tegen de ziekte van Duchenne”. De tijd was rijp voor een ander goed doel. De keuze is daarbij gevallen op lokale Gsport-werking. Met de opbrengst zullen, in overleg met de gemeente, lokale sportieve projecten worden gesteund. Voorwaarde hierbij is dat deze een bijdrage leveren aan de mogelijkheden tot inclusief sporten voor mensen met een beperking. Dankzij de samenwerking met Lions Club Pajottenland, die op vrijdagavond een deel van de infrastructuur zal gebruiken, zal er alvast een mooie bijdrage geleverd kunnen worden.

Nieuw is de fanfare die MidWinter Lombeek om 17u00 op gang zal brengen: “Loemeks Meziek”. Iedereen, die een instrument bespeelt, is van harte welkom! Maak met vele anderen muzikanten de grootste gelegenheidsfanfare van de streek. Meedoen? Alle info en partituren op deze website:www.midwinterlombeek.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2018
GuidoVan Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief