TERNAT - Dikke truiendag in basisschool Horizon

TERNAT - Dikke truiendag in basisschool Horizon

Img_20180206_103012_50pct
De leerlingen namen ook een kijkje bij de Kyotomobiel, die nog tot het einde van de maand voor het gemeentehuis staat om mensen te helpen om energie te besparen.
 
Zangflashmob
Make it greener, Make it cleaner, Make it last, make it fast. And do it now now now. We need to build a better future. And we need tot start right now.
 
Ingemeentehuishorizon
De leerlingen van Horizon gingen ook in het gemeentehuis hun sleutelhangers voor het klimaat afgeven.
 

Vandaag is het dikke truiendag en dan worden in bedrijven en scholen acties gevoerd voor het klimaat. In basischool Horizon (GO) deden het zangkoor en de hele school een actie waar muziek in zit. De leerlingen maakten ook een sleutelhanger met een speciale boodschap. Die hebben ze afgegeven aan de juffen en meesters, maar ook aan de gemeentesecretaris en de milieuambtenaar.

Deze ochtend voerde het zangkoor al actie op de speelplaats waar ze zongen en een heuse flashmob deden voor de juffen en de meesters. De leerlingen zongen er samen het klimaatlied : "Make it greener, Make it cleaner, Make it last, make it fast. And do it now now now. We need to build a better future. And we need tot start right now."

De leerlingen maakten ook een sleutelhanger met een speciale boodschap. Die hebben ze afgegeven aan de juffen en meesters, maar ook aan de gemeentesecretaris en de milieuambtenaar. "We werden op het gemeentehuis vriendelijk ontvangen!" zeggen de leerlingen "in koor". De leerlingen namen ook een kijkje bij de Kyotomobiel, die nog tot het einde van de maand voor het gemeentehuis staat om mensen te helpen om energie te besparen.

Bekijk ook de filmpjes

Van Grijs naar Frisgroen

Voor de veertiende Dikketruiendag werd gekozen voor een minder gekend klimaatprobleem: hittestress. Op warme dagen veranderen steden en gemeenten door al de  verharde oppervlaktes in echte hitte-eilanden, waar de temperatuur 7 graden hoger ligt dan op het platteland. Bovendien is het risico op wateroverlast groot, omdat regenwater er te snel wegvloeit.

Bomen, struiken en ander frisgroen kunnen ons redden: ze zorgen voor afkoeling en beschermen ons tegen wateroverlast.Ruil stenen, asfalt en beton voor #frisgroen! Hou het fris, divers en heerlijk wild!

http://dikketruiendag.be/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2018
Guido Van Cauwelaert
Horizon
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 14 dec 2018
Commerci√ęle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018

archief