TERNAT - Sakura Budokan organiseert Chili croque sushi festijn

TERNAT - Sakura Budokan organiseert Chili croque sushi festijn

Img_9451
 
Iaido_2_jpg_459335527
Jodo_1_jpg_371060515
Image004
Image005
 

Zaterdag organiseert SAKURA BUDOKAN TERNAT, vereniging voor Japanse zwaardkunst opnieuw een CHILI CROQUE SUSHI FESTIJN - in Zaal BORREDAM 24 - 1740 TERNATvan12 tot 21 uur.

Bij deze vereniging kun je op zaterdag Jodo beoefenen van 17.30 tot 18.30 uur en Iaido van 18.30 tot 20.30 uur, in de sporthal van school Horizon in de Gemeentehuisstraat. Jean Trembloy legt uit wat er in de verschillende disciplines gebeurt.

Iaido

De weg van een harmonisch leven of het trekken van een Japans zwaard.

Door het uitvoeren van strikt omschreven oefeningen (Katas) met het zwaard, leer je je geest en je lichaam beheersen en je persoonlijkheid ontwikkelen. Je traint met een Bokuto (houten zwaard) een Iaito (oefenzwaard) of een Shinken (scherp zwaard) naargelang je ervaring groeit.

 

Een iaidooefening omvat steeds vier basisbewegingen.

  1. Nukitsuke: het trekken
  2. Kirioroshi: het snijden
  3. Chiburi: het reinigen
  4. Noto: het opbergen

In het begin worden deze oefeningen stap voor stap aangeleerd. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het geheel tot een vloeiend verhaal evolueert waarbij de ervaring de ingebeelde tegenstander zichtbaar maakt. De Kata worden uitgevoerd zonder fysieke tegenstander. Het is hierbij dan ook een grote uitdaging de technieken zo perfect mogelijk te doen.

De standaard die je aanleert is deze van de Zen Nihon Kendo Renmei. Later leer je ook de kata aan van de oude scholen (genoemd Koryu) waarbij allerhande combinaties en variaties van de basisbewegingen mogelijk zijn. Er bestaan verschillende Koryu, in de club wordt vooral de Muso Shinden Ryu beoefend.

 

Als je geÏnteresseerd bent of je wens meer informatie kan je best een kijkje komen nemen tijdens een van onze trainingen. Deze gaan door iedere zaterdag van 18.30u tot 20.30 u in de sportzaal van de basisschool Horizon te Ternat. Een wegbeschrijving is hier te vinden. Je kan ons ook telefonisch en/of via mail contacteren.

Er wordt eveneens Jodo gegeven waarover op onze site eveneens meer informatie is te verkrijgen. In het geven van al onze lessen wordt een filosofie gevolgd die de basis vormt van onze Dojo afspraken.

Gedetailleerde informatie over Iaido en andere oosterse (en westerse!) gevechtsporten is te vinden op de site van de Kampai Budokai vereniging waar wij eveneens mee verbonden zijn.

 

Jodo

De weg van de staf of hoe een snijgrage samurai stoppen zonder bloedvergieten.

Ergens in de 17de eeuw verloor de samurai Muso Gonnosuke een vriendschappelijk duel tegen de vermaarde zwaardvechter Miyamoto Musashi. Hierdoor ging hij nadenken over hoe men een Japanse zwaardmeester kon uitschakelen zonder dat er doden zouden vallen.

Hij ontwierp een staf van 1.28 m., waarmee hij zwaard-, speer- en naginata- technieken uitvoerde. Hierdoor kon hij elke zwaardvechter overwinnen en zijn methode werd door de Kuroda-familie verder uitgewerkt tot effectieve politietechnieken.

 

Jodo wordt vandaag geoefend met partner, gewapend met een houten zwaard. De Jo is door zijn eenvoud een geducht wapen in geoefende handen. Je verwerft hiermee controle, soepelheid, snelheid en finesse. Je draagt geen bescherming en alle oefeningen worden in opgelegde vorm (Kata) uitgevoerd.

Als je geïnteresseerd bent of je wens meer informatie kan je best een kijkje komen nemen tijdens een van onze trainingen. Deze gaan door iedere woensdag van 21u tot 22u in de gevechtsportzaal van het gemeentelijk sportcentrum (zwembad) van Ternat. Je kan ons ook telefonisch en/of via mail contacteren.

Naast Jodo wordt er eveneens Iaido getraind waarover op onze site eveneens meer informatie is te verkrijgen. In het geven van al onze lessen wordt een filosofie gevolgd die de basis vormt van onze Dojo afspraken. Gedetailleerde informatie over Jodo en andere oosterse (en westerse!) gevechtsporten is te vinden op de site van de Kampai Budokaivereniging waar wij eveneens mee verbonden zijn.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 04 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 27 dec 2018

archief