TERNAT - Taalstimulerend spelmateriaal voor GBS De Kiem Lombeek

TERNAT - Taalstimulerend spelmateriaal voor GBS De Kiem Lombeek

Leerlingenraadontvangtspelmateriaal_1_knip
Boven :de leerlingenraad met de directie, de dienst welzijn en integratie en de jeugddienst, en onderwijsschepen Linda Billens. Onder: de schepen maakt een praatje met de leerlingenraad
 
Enthousiaste_20jongens
Enkele_20leerlingen_20in_20gesprek_50p
 

De leerlingenraad van de gemeentelijke basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek ontvingen van onderwijsschepen Linda Billens een pakket met taalstimulerend spelmateriaal. Op de jaarlijkse boekenkaftdag "Ezelsoor" in september was de school verhoudingsgewijs met het meeste leerlingen aanwezig. En dat verdient een beloning vond de schepen.

Ternatse school met meeste leerlingen op Ezelsoor 2017 wint pakket met taalstimulerend spelmateriaal

De jaarlijkse boekenkaftdag Ezelsoor in september 2017 was een enorm succes! Met  453 bezoekers (303 kinderen en 150 volwassenen) was dit voor de gemeente Ternat weer een schot in de roos. De leerlingen van de gemeentelijke basisschool De Kiem Lombeek waren verhoudingsgewijs het talrijkst aanwezig. De leerlingenraad van De Kiem Lombeek woensdag gisteren dan ook van schepen van onderwijs Linda Billens een pakket met taalstimulerend spelmateriaal in ontvangst nemen.
 

Op de vraag wat de opdracht van een leerlingenraad inhoudt, antwoordde één van de leden enthousiast: “We zorgden ervoor dat er nieuwe voetbalgoals kwamen op onze speelplaats.” Een andere leerling vulde aan: “In november verkochten we soep en schonken we de opbrengst aan Welzijnszorg. Zo droegen we ook ons steentje bij aan dit goede doel.” Schepen Billens rondde af met uitgebreide felicitaties: “Superfijn dat deze mondige groep jongens en meisjes de belangen van de medeleerlingen verdedigt. Het is belangrijk dat de school hier tijd voor blijft vrijmaken.”
 
Noteer alvast woensdag 5 september 2018 (11u45-16u in JC Puls) voor de volgende editie van Ezelsoor! Wie interesse heeft om mee te werken aan Ezelsoor, kan contact opnemen met de dienst welzijn (welzijn@ternat.be of 02 451 45 40). 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 04 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 29 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 27 dec 2018

archief