TERNAT - Infoavond over uitbreiding retailpark met bioscoop lokt veel belangstellenden

TERNAT - Infoavond over uitbreiding retailpark met bioscoop lokt veel belangstellenden

Wp_20180219_21_08_00_pro
Kristof Restiau, Managing Director van Redevco, schetste de aanwezigheid van het bedrijf op de site sinds 1970, aanvankelijk met enkel logistieke bedrijvigheid. Later kwam daar Ikea en Brico bij.
 
Ternat_site_-_bioscoop___recreatief_bedrijf
Het bioscoopcomplex (rechts) waarvoor nu een vergunning wordt aangevraagd sluit aan op het winkelcentrum (links) dat momenteel gebouwd wordt op de vroegere IKEA-site.
 

Maandagavond organiseerde Redevko een informatiemoment om de stedenbouwkundige aanvraag voor het wijzigen en het uitbreiden van het vergunde retailpark in Ternat met twee units bestemd voor overdekte recreatieve bedrijven toe te lichten. Verscheidene aanwezigen drukten hun ongerustheid uit over bijkomende verkeerscongestie op de gewestwegbetreurden en betreurden dat Minister Weyts geen geld wil vrijmaken om de verkeersinfrastructuur aan te passen aan de door het door provincie en gewest goedgekeurde ruimtelijk uitvoeringsplan, dat deze ontwikkelingen mogelijk maakt.

Kristof Restiau, Managing Director van Redevco, schetste de aanwezigheid van het bedrijf op de site sinds 1970, aanvankelijk met enkel logistieke bedrijvigheid. Later kwam daar Ikea en Brico bij.

Enkele jaren geleden officialiseerde het provinciebestuur de aanwezigheid van zogenaamde grootschalige kleinhandel op de site door het goedkeuren van een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP).

Een eerste aan Redevko afgeleverde vergunning omvatte de bouw van de nieuwe Brico Planit en een tiental units voor kleinhandelsvestigigingen. Met de nu ingediende aanvragen vermindert het aantal units met één waardoor een toegang gecreëerd wordt naar een te bouwen bioscoopcomplex met 11 zalen in de vroegere logistieke zone.

Restiau beklemtoonde de complementariteit van de verschillende ondernemingen. Zo lokt Brico vooral in de voormiddag klanten, waarna de doe-het-zelvers met hun gerief thuis aan de slag gaan. De shoppers komen dan weer de ganse dag terwijl de bezoekers van de bioscoop tussen half acht en half negen geleidelijk toestromen, vooral in het weekend. Tussendoor kunnen mensen dan nog eens een hapje eten op de site. Redevko doet ook een inspanning om fietsverkeer en openbaar vervoer aan te moedigen met mooie fietswegen, enkele honderden fietsenstallingen, en een doorgang voor bussen langs de bioscoop en de logistieke zone. Vooral bioscoopbezoekers zullen immers gebruik maken van openbaar vervoer en fiets, meent de Managing director.

Weyts heeft geen geld voor Ternat

Verscheidene aanwezigen drukten hun ongerustheid uit over bijkomende verkeerscongestie op de gewestweg. Zowel het bedrijf als de gemeente dringen al lang aan op de noodzakelijke aanpassingen aan de verkeersinfrastructuur, zoals een aftakking van de bestaande uitrit van de E40 rechtstreeks naar de bedrijvenzone en het winkelcentrum, om de goede uitvoering van het door provincie en gewest goedgekeurde ruimtelijk uitvoeringsplan mogelijk te maken. Maar minister Weyts heeft geen geld voor Ternat, zo zegden de aanwezigen. Een van die aanwezigen wees erop dat zij het ook belangrijk vindt dat jongeren in de eigen gemeente naar de bioscoop kunnen en niet meer naar Bussel of andere steden moeten voor een avondje uit. Dat geeft dan ook weer minder verkeer en CO2 uitstoot.

Wie het infomoment niet kon bijwonen kan altijd nog via deze link de presentatie bekijken

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 15 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 14 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 13 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018

archief