TERNAT weigert vergunning bioscoop wegens gebrekkige weginfrastructuur Gewest

C21

TERNAT weigert vergunning bioscoop wegens gebrekkige weginfrastructuur Gewest

Theleafcinema
 
Img_0472
Op initiatief van schepen voor duurzaamheid Guido Van Cauwelaert werkt Redevko samen met de gemeente een plan uit om de op haar site reeds voorziene fietspaden te verbinden met het centrum van Ternat via de Vitseroelstraat, Donkerstraat, Moerenslos en Kerkweg. Redevko wil mee investeren in de ontbrekende fietspaden van de gemeente. Vervoersmaatschappij De Lijn bestudeert ondertussen hoe de site best kan bediend worden met haar bussen. Het resultaat van die studie wordt half mei verwacht.
 

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft de door Redevko gevraagde vergunning voor een bioscoop aansluitend op het winkelcentrum The Leaf op de vroegere IKEA-site geweigerd. Er wordt daarbij vooral gewezen op de gebrekkige verkeersinfrastructuur van het Vlaams Gewest, die niet voldoet om Ternat uit te bouwen als een economisch knooppunt zoals door het Gewest voorzien.

Het gewest verhoogde de categorie van de gewestweg enkele jaren geleden en wil dat alle verkeer uit de streek via de gewestweg naar de E40 wordt geleid wat tot opstoppingen leidt. Het gewest ging ook niet in op de vraag van de gemeente om een aftakking van de afrit E40 naar de de industriezone te maken om de druk op de Assesteenweg te verlichten.Het gewest kondigt ook reeds geruime tijd de verbetering van de rotonde aan, die geen efficiënte werking kent volgens de gemeentelijke mobiliteitsdienst.

In die omstandigheden kan de gemeente geen stedenbouwkundige vergunningen voor de (her)ontwikkeling van de bedrijvenzone meer afleveren.

In de weigering van de vergunning wordt er ook op gewezen dat er nog meer werk dient te worden gemaakt van het bereikbaar maken van de site met andere vervoermiddelen dan de auto. Daar wordt momenteel wel aan gewerkt. Op initiatief van schepen voor duurzaamheid Guido Van Cauwelaert werkt Redevko samen met de gemeente een plan uit om de op haar site reeds voorziene fietspaden te verbinden met het centrum van Ternat via de Vitseroelstraat Donkerstraat, Moerenslos en Kerkweg. Redevko wil mee investeren in de ontbrekende fietspaden van de gemeente. Vervoersmaatschappij De Lijn bestudeert ondertussen hoe de site best kan bediend worden met haar bussen. Het resultaat van die studie wordt halm mei verwacht.

zie ook video RingTV 

Eerder verschenen

Winkelcentrum The Leaf op oude IKEA-site krijgt vorm

https://www.editiepajot.com/regios/19/articles/57964

The Leaf Shopping TERNAT kondigt toekomstige winkels aan

https://editiepajot.com/regios/19/articles/59174

Nieuw winkelcentrum op IKEA-site heet The Leaf

https://editiepajot.com/regios/19/articles/54297

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief