TERNAT - CD&V pikt alweer LVB-kandidaat in

C21

TERNAT - CD&V pikt alweer LVB-kandidaat in

Img_0587
Vlnr Voormalig burgemeester Ronald Parys, OCMW-voorzitter Jean Trembloy (spagroen+), schepen Jozef Borremans, huidig burgemeester Luc Wachtelaer, schepenen Linda Billens en Hilde Van Overstraeten en gemeenteraadsvoorzitter Jean Dooms. De toenmalige LVB-ers gaan ondertussen inaar vier verschillende lijsten. Maar ook bij CD&V stapte er al een mandataris over naar Open VLD.
 

CD&V maakt bekend dat LVB-schepen Jozef Borremans een plaatsje krijgt op haar lijst bij de volgende verkiezingen. Over de overstap van Borremans werd al langer gepraat maar naar verluid was er discussie over de plaats op de lijst en een schepenmandaat na de verkiezingen. Eerder stapten ook al Patrick Platteau en Sandra De Nil over van LVB naar CD&V. Fred Dielens, die in 2000 nog de SP inruilde voor de LVB, stapte in 2012 ook al over naar CD&V-Volks.

Van de LVB stapten ook reeds 4 mandatarissen over naar "Voor Ternat" (Luc Wachtelaer, Kathleen Platteau, Armand Van Malderen en Antoinette De Backer) en 2 naar Open VLD (Jean Dooms en Frans Holsters). Gemeenteraadslid Angelo Van Wilderen stapte dan weer over van CD&V naar Open VLD. 

Marc Faes, Hilde Van Overstraeten, Rutger Belsack, Linda Billens en Ronald Parys blijven bij de LVB.

Daarmee wordt het politieke plaatje voor de modale Ternatse kiezer steeds onoverzichtelijker. Inzet is uiteraard wie na de verkiezingen in oktober de meerderheid kan halen en de posten van burgemeester en schepenen kan binnenhalen.

Enkel NVA en spagroen+ blijven nog gespaard van het spelletje van de politieke overloperij.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief