TERNAT - Vijfde keer Wammekse Feesten

C21 Css

TERNAT - Vijfde keer Wammekse Feesten

Img_0599
Voor de feesten wordt ook een nieuw licht kriekebier gelanceerd: de Goes. Het werd genoemd naar een beroemde Wambekenaar, die het in de 17de eeuw tot bisschop van Karinthië bracht, zijn kandidatuur tot paus stelde en begraven ligt in de Kapucijnenkerk in de Via Veneto in Rome. Het was dankzij zijn vrijgevigheid dat het classicistisch schip van de Wambeekse kerk in 1774 kon worden afgewerkt.
 
Img_0611
 
Img_0612
De reuzen zullen net als 50 jaar geleden ook weer van de partij zijn.
 
Img_0614
Het is een traditie dat tijdens de tienjaarlijkse Wammekse Feesten een grote kunsttentoonstelling op het programma staat. Ook de leerlingen van de gemeentelijke basisschool maakten hiervoor olv Maria Cocquyt een bijdrage.
 

Op 31 mei en 1, 2 en 3 juni vinden de vijfde Wammekse Feesten plaats. Onder de slogan “jaar van het dorp” zagen in 1978 de eerste Wammekse Feesten het levenslicht. Vele activiteiten en optredens van topartiesten staan op het  programma. Een absolute topper wordt zeker de folkloristische stoet met het thema ”een klein dorp en de groote oorlog”, door en met de Wambeekse verenigingen en wijkbewoners.

Voor de feesten wordt ook een nieuw licht kriekenbier gelanceerd: de Goes. Het werd genoemd naar een beroemde Wambekenaar, die het in de 17de eeuw tot bisschop van Karinthië bracht, zijn kandidatuur tot paus stelde en begraven ligt in de Kapucijnenkerk in de Via Veneto in Rome. Het was dankzij zijn vrijgevigheid dat het classicistisch schip van de Wambeekse kerk in 1774 kon worden afgewerkt. Ook die andere beroemde Wambekenaar, schrijver-dichter Pol De Mont, wordt trouwens niet vergeten. Hij krijgt een nieuwe gedenksteen aan zijn geboortehuis in de Pol De Montstraat. Leuke anekdote: Op de oude steen stond een verkeerde geboortedatum vermeld, 23 in plaats van 15 april 1857. 

Het is een traditie dat tijdens de tienjaarlijkse Wammekse Feesten een grote kunsttentoonstelling op het programma staat.

Voor deze editie hebben Wambeekse kunstenaars en vrienden-kunstenaars uit de regio hun inzicht en creativiteit gericht op het thema "OORLOG en VREDE". De 100-jarige herdenking van de Groote Oorlog is zeker een inspiratiebron, maar helaas ook andere en hedendaagse oorlogen zijn onderwerpen die hen bezighouden en doen zoeken naar "bevrijding". Tijdens de openingsuren is ook de "mobiele expo W.O. I in het Pajottenland" van Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei te bekijken.

Deelnemende kunstenaars: Freddy Borms (fotografie), Maria Cocquyt (keramiek), Rik De Greef (schilderijen), Ria De Troch (keramiek), Nadine Houtman (keramiek), Ruben Jans (hout), Josée Orinx (schilderijen), Leen Rochette (origami), Erna Sergooris (collages en kijkdozen), Pierre Van Craenenbroeck (schilderijen), George Vandezande (fotografie), leerlingen van 2e, 4e en 6e leerjaar van Gemeenteschool De Kiem Wambeek met een project over voedselschaarste en leden van Okra met klaprozen in keramiek.

Locaties: parochiehuis, pastorie en parochiekerk in Wambeek-centrum.
Openingsuren:
- woensdag 30 mei 2018 na de officiële opening van de Wammekse Feesten (20u.)
- donderdag 31 mei 2018 : 13u. - 18u.
- zaterdag 2 juni 2018 : 13u. - 18u.
- zondag 3 juni 2018 : 16u. - 19u. 

De "mobiele expo W.O.I in het Pajottenland" is ook opengesteld op zondagen 20 mei en 27 mei 2018 van 14.30u. tot 16u. in de Wambeekse parochiekerk.

www.wambeek.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 25 jun 2022

archief