TERNAT- Verkiezing lijsttrekker Open VLD vernietigd door statutaire commissie

C21

TERNAT- Verkiezing lijsttrekker Open VLD vernietigd door statutaire commissie

Img_0890
 

Bij Open VLD moet de verkiezing van een lijsttrekker voor de verkiezingslijst worden overgedaan. De statutaire commissie van de liberale partij heeft immers beslist dat een eerdere stemming, waarbij de van CD&V overgekomen Angelo Van Wilderen verkozen werd, nietig is. Het is nu hoog tijd om werk te maken van een geloofwaardig liberaal alternatief, zegt kandidaat lijsttrekker Rutger Belsack.

"Wars van elk politiek opportunisme zijn Rutger Belsack en zijn medestanders blijven vechten voor het liberale gedachtengoed in de gemeente Ternat", zo luidt het in een persbericht.  "Dit engagement is nu ook bevestigd door de hogere instanties van de Open Vld. De statutaire commissie van de liberale partij heeft immers beslist dat de aanstelling van Angelo Van Wilderen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen nietig is."

“Nu is het moment gekomen dat voorzitter Jean Dooms samen met ons moet werken aan een geloofwaardig liberaal project dat ook weerspiegeld wordt door de mensen die Ternat al jaren blauw kleuren”, zegt Rutger Belsack.

 

Belsack is momenteel eerste schepen, "een gemeente waarvan de inwoners stilaan moeten schuilen voor de politici die van de ene naar de andere politieke familie schieten", zo zegt Rutger. Samen met schepen Hilde Van Overstraeten en voormalig OCMW-voorzitter Marc Faes is Belsack in alle stilte blijven voortwerken aan hun ideaal: een sterk Open Vld dat zich voor het eerst in 30 jaar  weer aanbiedt aan de Ternatse kiezer.

Het idee om als Open Vld naar de verkiezingen van oktober te gaan - met mensen die hun strepen hadden verdiend, aangevuld met enkele veelbelovende nieuwkomers , onder wie Yasmine Verhofstadt (bestuurslid van Jong VLD Nationaal) leek evenwel geen lang leven beschoren. Wat gebeurde er toen de lijsttrekker moest aangeduid worden? Op die vergadering verscheen plots een nieuw samengesteld bestuur ten tonele. Hetgeen niet toevallig leidde tot de aanstelling van ex-CDV’erAngelo Van Wilderen tot aanvoerder van de liberale lijst. “Weinig geloofwaardig als men zich als Open Vld aan de kiezer wil presenteren”, zegt Rutger Belsack. Deze gang van zaken werd bijgevolg voorgelegd aan de hogere instanties van de liberale partij. Daar werd brandhout gemaakt van zowel de wijze waarop dit ‘bestuur’ werd samengesteld als de aanduiding van Van Wilderen als lijsttrekker.

“Nu het liberale idealisme weer de bovenhand heeft gehaald, is het tijd om verder te bouwen aan de toekomst van Open Vldin Ternat”, vervolgt Belsack. “Wij willen verder met de echte liberalen, wars van elk opportunisme”. Wat een goede verstaander kan interpreteren als een oproep naar voorzitter Dooms om eindelijk het partijbelang en het belang van de Ternattenaar voorop te stellen. “Ondergraven fundamenten hebben nog nooit tot een stabiel huis geleid”, besluit Belsack filosofisch.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief