TERNAT - Kunstgrasveld in Wambeek

TERNAT - Kunstgrasveld in Wambeek

Outdoor_ternat_3
 
Outdoor_ternat_2
Outdoor_ternat_1
 

Voor de start van volgend voetbalseizoen wordt er een kunstgrasveld aangelegd en worden er bijkomende kleedkamers gebouwd op de terreinen van KFC Wambeek. KFC Wambeek, FC Dames Ternat en de gemeente Ternat hebben de voorbije maanden intensief samengewerkt om Outdoor Ternat te kunnen starten.

Opzet van ‘Outdoor Ternat’

In de missie van KFC Wambeek staat onder andere dat ze een goede voetbalopleiding moeten bieden aan de Ternatse jeugd. De nood aan de degelijke ‘competitieve’ infrastructuur werd steeds groter. Zo werden de laatste jaren ongeveer 160 trainingen en 45 matchen afgelast per seizoen door de slechte staat van het veld. In mei vorig jaar werd er resoluut gekozen voor een gedurfde aanpak. FC Wambeek besloot om de exclusiviteit op de site van Wambeek op te geven en verder te kijken dan alleen voetbal. De gemeente was onmiddellijk enthousiast en wou mee in het project stappen.

En zo is OUTDOOR TERNAT geboren, met het objectief de voetbalsite van Wambeek om te vormen tot dé site voor buitensport en buitenactivieiten in Ternat, open voor andere clubs en verenigingen. Damesvoetbalclub FC Dames Ternat stapte onmiddellijk in het project, en verhuist naar de site van Wambeek.

In de eerste fase wordt er één kunstgrasveld aangelegd, het 2de veld wordt volledig heraangelegd (gras), het aantal kleedkamers wordt opgetrokken van 5 naar 11. Daarnaast wordt de parking significant vergroot en wordt er een speelweide aangelegd. In fase 2 worden nieuwe niet-voetbalverenigingen aangemoedigd om van de site van Wambeek hun thuishaven te maken. Er bestaat de mogelijkheid om een finse piste aan te leggen, een speelpleintje, een paddelplein en nog zoveel meer. KWB jogging is de eerste niet-voetbalclub die verhuist naar de site van Wambeek. Ook KLJ Wambeek zou een plek krijgen op de site.

Dit initiatief is een belangrijk project voor de gemeente Ternat, en is een voorbeeld van een intense samenwerking tussen de gemeente en verenigingen. De financiering gebeurt op een 51/49 principe (51 gefinancierd door de vereniging(en) en 49 door de gemeente. Wat het engagement van de club (s) veel groter maakt. Maak het is ook een belangrijk project voor deelgemeente Wambeek, het is het eerste grote project van die omvang in Wambeek. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 28 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 24 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020
Guido Van Cauwelaert | 02 okt 2020

archief