TERNAT - Schepen Belsack gaat GEWOON verder DOEN

TERNAT - Schepen Belsack gaat GEWOON verder DOEN

Rutgergaatdoor
Schepen Belsack : “Ik blijf echter onverstoord en met veel inzet mijn werk als schepen verder uitvoeren, met een ploeg van geëngageerde medewerkers.
 

De poging van schepen Rutger Belsack om de twee clans binnen Open VLD Ternat te verzoenen heeft tot niks geleid. Plaatselijk voorzitter Jean Dooms trekt geen lessen uit de beslissing van de nationale administratieve commissie die de plaatselijke lijstvorming vernietigde. Met deze oude krokodillen valt niet te praten vindt de liberale eerste schepen. Hij doet gewoon verder met zijn werk als schepen, binnen een goed werkend college, en met enthousiaste ambtenaren. Hoe het nu politiek voort moet zien we wel zegt hij.

Schepen Rutger Belsack: “Ik rond mijn werk af en bekijk wat ik nog kan betekenen voor Ternat”

 

De lokale afdeling van Open VLD Ternat werd door het nationale partijbureau teruggefloten nadat onregelmatigheden werden vastgesteld bij de verkiezing van Angelo Van Wilderen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van Ternat. Een aantal personen die mee mee voor de meerderheid zorgden bij de stemming waren immers niet stemgerechtigd. De onregelmatigheden werden aangekaart door een aantal lokale Open VLD-leden, waaronder eerste schepen Rutger Belsack.

Voorzitter Jean Dooms reageerde furieus op deze beslissing van de nationale partijinstantie door de publicatie van een artikel in de pers dat Belsack en de anderen rechtstreeks en ongenuanceerd viseert. De reactie van de schepen op dit artikel leest u hieronder. 

“Het is zeer betreurenswaardig dat een aantal kopstukken van Open VLD Ternat, en in het bijzonder haar voorzitter Jean Dooms, weinig waarde hechten aan de beslissing van de Statutaire Commissie van Open VLD Nationaal die de verkiezing van de lijsttrekker vernietigt.”, zegt Rutger Belsack, eerste schepen van Ternat. “Het gaat hier om een beslissing van een neutraal orgaan dat onafhankelijk heeft geoordeeld dat het bestuur van Open VLD Ternat voorafgaandelijk aan deze verkiezing op onregelmatige wijzewerd gewijzigd en daardoor hun stem voor de lijsttrekker dus ongeldig hebben uitgebracht”. 

“Dat een voorzitter met dergelijk lange politieke loopbaan, alsook de heer Angelo Van Wilderen zich niet kunnen neerleggen bij een beslissing van Open VLD Nationaal endaarentegen radicaal kiezen voor een openlijk conflictmodel, geeft aan dat elke ratio zoek is”.

“Via een - op zijn minst gezegd - ophefmakend artikel in ‘Belleman Ternat’ heeft de voorzitter ongenuanceerd zijn visie toegelicht onder de vorm van een rechtstreekse persoonlijke aanval aan mijn adres en aan dat van een aantal andere lokale Open VLD-leden. Het is dan ook duidelijk dat hij zijn rol als ‘bemiddelaar’, niettegenstaande mijn uitgestrekte hand, niet meer zal en wil opnemen. Zelfs integendeel”, zegt Belsack nog. “Ikzelf heb geen boodschap meer aan deze uitlatingen en weiger mee te gaan in de gecreëerde polemiek. Daarom heb ik beslist om afstand te nemen van Open VLD Ternat in haar huidige samenstelling en me terug te trekken uit de vooropgestelde verkiezingen tot lijsttrekker.”

“Ik blijf echter onverstoord en met veel inzet mijn werk als schepen verder uitvoeren,  met een ploeg van geëngageerde medewerkers. Zo heeft de BIB in Ternat zijn plaats terug opgeëist en is deze uitgegroeid tot een super laagdrempelig kenniscentrum. Daarnaast wil ik het uiterst uitdagend renovatieproject van het Sportcomplex Ternat dit jaar nog tot een goed einde brengen. Bovendien staat alles in de startblokken om samen met de KLJ Wambeek te werken aan broodnodige lokalen op de site van Outdoor Ternat (voetbalvelden KFC Wambeek) en hopen wij ook dat projectdit jaar nog te realiseren”.

 

“Ik kan met trots besluiten dat ik mijn taak als schepen naar behoren heb vervuld en blijf vervullen, in het belang van de gemeente en onze politieke beweging. Met opgeheven hoofd zal ik nu mijn werk afronden en onderzoeken of en op welke wijze ik in de toekomst nog kan bijdragen aan het welzijn van de Ternattenaar.”, besluit Rutger Belsack.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 25 jan 2019

archief