Nathalie gaat het autodelen promoten in TERNAT

Nathalie gaat het autodelen promoten in TERNAT

Img_0946
 

Tien personen uit Vlaams-Brabant hebben woensdag de sleutels gekregen van hun nieuwe Nissan LEAF. Dat is een volledig elektrische wagen die zij een jaar lang zullen delen en leasen met zo veel mogelijk buurtbewoners, vrienden en collega's. Onder hen ook Nathalie Van Beylen uit Sint-Katherine-Lombeek, actief in de Fietsersbond en steeds op zoek daar duurzame mobiliteitsoplossingen.

Het project is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu en krijgt de steun van provincie Vlaams-Brabant. “Mijn tweede wagen heb ik weggedaan, maar toch merkte ik dat ik af en toe best nog een tweede auto kon gebruiken”, zegt Nathalie. “Om de kinderen weg te brengen of om boodschappen te doen. Als mama ben je altijd toch ook een beetje taxichauffeur. Daardoor ben ik beginnen kijken naar autodelen, en zo ben ik uiteindelijk bij Testrijders beland. Zelf ben ik veel met mobiliteit bezig. Als vrijwilliger voor de Fietsersbond en het Verkeersplatform wil ik dan ook graag autodelen lanceren in Ternat, want we hebben er nog geen systeem voor deelwagens. Mijn auto zal dus de eerste zijn. Dat is tegelijk opwindend, maar ook spannend. Zit Ternat verlegen om autodeelinitiatieven? Ik denk het wel. We zullen het gauw ontdekken.”

 
Pilootproject in Vlaams-Brabant, nadien in heel Vlaanderen
 
Met het project Testrijders willen de initiatiefnemers het elektrisch leasen, autorijden en -delen promoten en duidelijk maken dat het mogelijk is voor elke Vlaming. Het eerste jaar loopt het project in Vlaams-Brabant, nadien start de campagne ook in andere provincies in Vlaanderen.
 
“Het project richt zich op een breed publiek. We willen immers zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met elektrisch leasen, rijden en delen. Via Testrijders die een elektrische auto zoveel mogelijk delen met buren, vrienden, collega’s en kennissen, ontstaat een groeiende community van e-rijders. We starten op in Vlaams-Brabant, maar zullen na 1 jaar ook in andere provincies in Vlaanderen Testrijders zoeken”, zegt Laurien Spruyt, beleidsmedewerker mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu.
 
De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt het project Testrijders met een subsidie van 53.000 euro. Het project draagt immers bij aan haar ambitie om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, zegt gedeputeerde Tie Roefs van Groen.
 
“Om als provincie klimaatneutraal te zijn tegen 2040, doen we een beroep op zoveel mogelijk gemeenten, organisaties en burgers”, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. “Een van de belangrijkste manieren om te komen tot een klimaatneutrale provincie is bovendien door in te zetten op duurzame mobiliteit. 44% van de CO2-uitstoot in Vlaams-Brabant is immers afkomstig van transport, hoofdzakelijk van personenwagens die op diesel rijden. Daarom ondersteunen we het project Testrijders met een subsidie van 53.000 euro.”
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 20 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 20 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 19 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 19 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 15 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 15 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 14 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 mrt 2019

archief