TERNAT - CD&V-Volks stelt haar lijst voor

TERNAT - CD&V-Volks stelt haar lijst voor

Img_1140
 
Dsc_0282_knip_2
Guy Hendrickx, Gunter De Smet, Sandra De Nil
Dsc_0287_knip
Img_1139
 
Dsc_0285_knip
 
Dsc_0292_knip
 

Woensdagavond werd de lijst van CD&V-Volks voorgesteld. Tegelijk ook de nieuwe website www.wijdoenbeter.be  De partij wil ook de nieuwe burgemeester leveren. Met Michel Vanderhasselt  stellen wij een  ervaren manager voor die ook onder de mensen komt en kordaat kan optreden stelde partijvoorzitter Guy Hendrickx.

Op de lijst staan tien uittredende mandatarissen. Naast gemeenteraadsleden Astrid Roeges, Gunter De Smet, Geert De Feyter, Michel Vanderhasselt, Oliva De Vits en Fred Dielens ook ocmw-raadsleden Sandra de Nil, Marieke Segers en Dirk De Roeck. En tenslotte schepen Jozef Borremans. Daarnaast oude en nieuwe kandidaten.

 

Voor onze beleidsprioriteiten zijn we gaan kijken welke problemen onze inwoners ondervinden", zegt gemeenteraadslid Gunter De Smet. "Die vonden we o.a. In de gemeentemonitor, opgesteld door de Vlaamse overheid. Daarin lees je: mobiliteit, fietsen kan niet veilig, er zijn onvoldoende fietspaden en parking. Maar ook te weinig speelvoorzieningen, natuur en groen of sociale woningen. Het ondernemingsklimaat is slecht, er zijn slechte voetpaden, hinder in de buurt, een gebrek aan netheid en veiligheid. Er is te weinig communicatie, participatie en vertrouwen. Men doet te weinig inspanningen om inwoners erbij te betrekken."

 

"Welke problemen wil de bevolking opgelost zien ? Daarvoor hielden we buurtenquêtes en organiseerden wij infoavonden in cafés. Mensen mochten er ook zelf suggesties doen", zegt Gunter.

 

Welke oplossingen stelt CD&V-Volks voor

 

Een greep eruit. Duurzame mobiliteit met fietspaden en -bruggen,een autoluwe schoolomgeving, de zone 30 afdwingen. Ruimte maken op Markt/ en kerkplein.

Een sociaal restaurant. Geregeld een onderhoudskaravaan, dwz het volledig in orde zetten van een wijk met de diverse technische en onderhoudsploegen. Eeen cameraschild dat vrachtwagens moet weghouden uit het centrum.

Het Politiekorps is slechts 86% ingevuld.  CD&V-Volks wil daarom ondersteuning door private beveiligingsfirma's tot hetpersoneelsprobleem opgelost is. Daarnaast Inspraak met een meldpunt, wijkavonden in de vier parochies zodat inwoners zelf voorstellen kunnen doen. Een Mobiliteitsraad.

CD&V-Volks denkt ook door bovenlokale contacten problemen te kunnen oplossen en meer subsidies voor de gemeente te kunnen bekomen.

 

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Guido Van Cauwelaert | 25 jan 2019

archief