TERNAT/SINT-PIETERS-LEEUW - Groen vraagt aandacht voor veiligheid fietser op zwarte puntenp

C21

TERNAT/SINT-PIETERS-LEEUW - Groen vraagt aandacht voor veiligheid fietser op zwarte puntenp

Img_1402
 
Img_1396
 

Vlaams parlementslid en ondervoorzitter van Groen, Björn Rzoska fietste het gewest af langs  meer dan twintig zwarte verkeerspunten en vroeg aandacht vraagt voor de fietser. Hij hield ook halt in Ternat en Sint-Pieters-Leeuw.

 

Björn Rzoska startte begin deze week met zijn Ronde van Vlaanderen om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid mét daarbij de focus op fietsveiligheid. Een kleine delegatie werd woensdagnamiddag op de Assesteenweg (N285) ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E40 opgewacht door schepen Guido Van Cauwelaert (Groen). Hij vertelde Rzoska dat het gemeentebestuur samen met het Agentschap Wegen en Verkeer een plan uitwerkte om er de veiligheid te verbeteren. “Er wordt werk gemaakt van conflictvrije kruispunten, een herschikking van de rijstroken, middeneilanden en bushavens”, aldus Van Cauwelaert. “Daarnaast wordt ook een deel van het op- en afrittencomplex van de E40, aansluitend op de Assesteenweg, mee aangepast. Verder wordt ook de fietsinfrastructuur verbeterd met afgescheiden fietspaden en fietsoversteekplaatsen.”

 

Het project bevindt zich momenteel in de voorbereidende fase. Als de noodzakelijke onteigeningen zoals gepland kunnen gebeuren, zullen de werken in 2019 kunnen starten.

 

Van Ternat trok de delegatie het naar het kruispunt van de Georges Wittouckstraat met de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. “Vier vakken voor de auto, niks voorzien voor de fietsers. Hallucinant”, vatte Rzoska de situatie daar droog samen. Ook hier zou volgens het Agentschap Wegen en Verkeer een aanpassing van de situatie voor 2019 zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief