TERNAT - Jeugdraad start campagne om voor jongeren te stemmen

C21

TERNAT - Jeugdraad start campagne om voor jongeren te stemmen

Img_5206_knip
De Jeugdraad trachtte vrijdag alle jeugdkandidaten voor de verkiezingen bij elkaar te krijgen voor een foto. Een aantal kandidaten kon om beroepsredenen niet aanwezig zijn (zie hieronder)
 
Jongeren4
Emilie Herzeel, Elke Verkoelen Nina De Coster en Sarah Vancraenenbroeck van sp.a Groen XL konden om beroepsredenen niet aanwezig zijn voor de foto van de jeugdraad.
 
Jongerennva4
Ontbrekende kandidaten N-VA: Arno De Paepe, Jana Staelens, Stefanie De Roover Xavier Giroux
 
Jongerencdv
Ontbrekende kandidaten CD&V: Michaƫl Dours en Christopher Dumont
 

“Met onze “Stem jong”-campagne stellen we een groep jonge, enthousiaste mensen voor, met een hart voor Ternat. De Jeugdraad was zo fier op de grote betrokkenheid van de jongeren in het beleid van onze gemeente dat we ervoor kozen om deze jongeren,  over de grenzen van lijsten heen, extra in de picture te zetten. Door te focussen op de gelijkenissen hopen we een verhaal te kunnen brengen van een politieke jeugd die samen voor verandering kan zorgen,” zegt Jeugdraadbestuurslid Yasmine Verhofstadt.

STEM JONG! JEUGDRAAD MOEDIGT AAN OM JONG TE STEMMEN.
De gemeenteraadverkiezingen naderen met rasse schreden. Alle lijsten stellen hun kandidaten voor en campagnes komen helemaal op gang. In al dit tummult bleef de Ternatse Jeugdraad ook niet stilzitten.  Een kleine maand voor de verkiezingen starten ze hun eigen neutrale verkiezingscampagne op die aanmoedigt om op 14 oktober hun stem uit te brengen voor  de vele jonge kandidaten die de verschillende lijsten in Ternat versterken. 
STEM JONG!
Op vrijdag 14 september, exact één maand voor de verkiezingen nodigde Jeugdraad Ternat alle kandidaten onder dertig jaar uit voor een foto, die gebruikt zal worden voor de “Kies jong”- campagne. Niet alle jongeren konden zich vrijmaken.  De Jeugdraad zal met deze campagne trachten om de jonge kandidaten een electoraal duwtje in de rug te geven.
“Met onze “Stem jong”-campagne stellen we een groep jonge, enthousiaste mensen voor, met een hart voor Ternat. De Jeugdraad was fier op de grote betrokkenheid van de jongeren in het beleid van onze gemeente dat we ervoor kozen om deze jongeren,  over de grenzen van lijsten heen, extra in de picture te zetten. Door te focussen op de gelijkenissen hopen we een verhaal te kunnen brengen van een politiek jeugd die samen voor verandering kan zorgen in Ternat,” zo stelt Jeugdraadbestuurslid Yasmine Verhofstadt.
LIJSTTREKKERSDEBAT MET EEN JEUGDIGE TWIST
De “Kies jong”- campagne zal verder gaan dan het visuele: de jonge kadidaten worden ook aangemoedigd om van zich te laten horen. Net zoals zes jaar geleden organiseert de Jeugdraad een verkiezingsdebat waarin de verschillende lijsten hun standpunten kracht kunnen bijzetten.  Voor de organisatie van het debat kon de Jeugdraad rekenen op de steun van het Sint-Jozefsinistituut Ternat, dat Jan De Meulemeester als moderator aanbracht. De wens van beide organisatoren om de jeugd een centrale plaats te geven in het debat werd in twee aspecten veruitwendigd. Enerzijds zal het Sint-Jozefsinistituut haar leerlingen aanmoedigen om na te denken over thema’s waarover gedebateerd kan worden. Op die manier wordt getracht om thema’s op tafel te leggen die de jeugd bezighouden. Anderzijds besloot de Jeugdraad om, naast de verschillende lijsttrekkers, ook telkens één jonge kandidaat de kans te geven om deel te nemen aan het debat. Samen met hun lijsttrekker zullen de verschillende kandidaten onder dertig jaar hun standpunten kunnen verdedigen in een vurig debat. Kersvers bestuurslid van Jeugdraad Ternat, Ina Vanbellinghen, denkt dat de combinatie van de lijsttrekker en de jongere een interessante dynamiek zal teweeg brengen. “Deze wisselwerking moet het debat boeiend maken voor een breed publiek: een vurig lijsttrekkersdebat dat politieke thema’s laagdrempeliger maakt door ook jonge kandidaten aan het woord te laten.”  
Het debat zal georganiseerd worden in op vrijdag 28 september in CC De Ploter. Alle verdere informatie zal gecommuniceerd worden via de Facebookpagina van Jeugdraad Ternat. 
 
Hebt u nog vragen? Aarzel niet contact op te nemen met ternatsejeugdraad@gmail.com
 
Ontbrekende kandidaten sp.aGroenXL
  • Emilie Herzeel: 
  • Elke Verkoelen
  • Nina De Coster
  • Sarah Vancraenenbroeck
Ontbrekende kandidaten N-VA: 
  • Stefanie De Roover: 
  • Arno De Paepe
  • Jana Staelens
  • Xavier Giroux
Ontbrekende kandidaten CD&V:
  • Christopher Dumont 
     
  • Michaël Dours

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief