TERNAT- startup Crimibox geselecteerd voor acceleratorprogramma van The Birdhouse

C21

TERNAT- startup Crimibox geselecteerd voor acceleratorprogramma van The Birdhouse

Img_1687
Crimibox stuurt hun klanten een doos op met daarin het politiedossier, foto’s van de plaats delict en alle bijhorende bewijsstukken over de moordzaak.
 
Crimibox
 

Crimibox, een startup uit Sint-Katherina-Lombeek, werd geselecteerd uit 971 bedrijven om deel te nemen aan het acceleratorprogramma van The Birdhouse. 

 

Crimibox verkoopt onopgeloste moordzaken.

 

Waarbij we onmiddellijk moeten vertellen dat de moordzaken fictief zijn en eigenlijk deel uitmaken van een geheel nieuw spelconcept. Crimibox stuurt hun klanten een doos op met daarin het politiedossier, foto’s van de plaats delict en alle bijhorende bewijsstukken over de moordzaak.

 

De spelers moeten dan aan de hand van alle items in de doos de moordenaar zien te ontmaskeren. Maar … ze gaan ook een groot deel van hun onderzoek online moeten voeren. Ze moeten verdachten volgen op sociale media, locaties checken via Google Street View, camerabeelden analyseren, telefoonnummers opbellen, … Kortom, geen alledaags bordspel.

 

zie ook https://www.facebook.com/crimibox/

 

The Birdhouse

 

Op basis van 971 ingediende dossiers werden zeventig startups gevraagd om te pitchen. Daarvan overleefden er uiteindelijk veertien de strenge selectie: acht in Gent, zes in Antwerpen. “We laten in elke lichting sowieso slechts een vijftiental start-ups toe”, legt Vandenbroucke uit.

 

“Omdat het programma en de begeleiding bijzonder intensief zijn, houden we het aantal plaatsen beperkt. Veel van de ingediende dossiers kwamen ofwel van prille starters met een nog vaag ondernemersidee, of van kmo’s. Met The Birdhouse richten we ons expliciet op start-ups die al ontplooid zijn en die net die ene versnelling nodig hebben om te kunnen schalen.”

 

Sinds dit jaar investeert Belfius fors in het startersprogramma van de accelerator The Birdhouse. Die steun bestaat uit leningen aan de meest beloftevolle start-ups en een investeringskapitaal van 10 miljoen euro over drie jaar.

 

Meer informatie vindt u op 

https://www.bloovi.be/nieuws/detail/deze-14-start-ups-zijn-de-nieuwe-lichting-van-the-birdhouse

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 04 jun 2021
Guido Van Cauwelaert | 31 mei 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 22 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2021
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2021

archief