TERNAT - Redevco opent The Leaf Shopping. Een innovatief, duurzaam en future-proof retail park.

TERNAT - Redevco opent The Leaf Shopping. Een innovatief, duurzaam en future-proof retail park.

20181108_ternat_04
Het paradepaardje van The Leaf, de zonnepanelenboom. Met de opgewekte energie kun je o.a. je gsm opladen of de banden van je fiets oppompen. The Leaf doet dan ook heel wat moeite om de klanten op de fiets naar de site te lokken en zo de files te vermijden.
 
Wp_20181108_09_49_08_pro
 
Wp_20181108_10_25_44_pro
Bij de opening van het shoppingcentrum moesten er nog snel wat dingen afgewerkt worden. De recreatieve speelweide moest nog vlug worden ingezaaid. Dat gebeurde met een spuitinstallatie waarmee het graszaad met een groengekleurd kleefmiddel werd aangebracht. Bij de eerste regenbui schiet het gras dan uit de grond.
 
Wp_20181108_10_26_03_pro
 
Wp_20181108_11_52_38_pro
Ook het bord met de namen van de winkels moest nog snel worden aangebracht.
 
Wp_20181108_11_49_16_pro
Tijdens de eerste week worden er allerlei activiteiten en workshops georganiseerd.
 
Wp_20181108_11_50_12_pro
Heel wat mensen kwamen met de fiets of te voet naar de opening, om de files te ontwijken.
 
Wp_20181108_11_49_00_pro
 

Redevco, de vermogensbeheerder gespecialiseerd in winkelvastgoed, opende deze ochtend haar nieuwste retail park, The Leaf Shopping Ternat. Tegelijkertijd is dit het startschot van een ware feestweek, waarbij klanten dagelijks kunnen genieten van vele animaties en workshops. Het park huisvest 13 winkels en 1 restaurant die,na een intensieve bouwperiode, met trots hun nieuwe interieur en collecties aan het publiek laten zien.

 

De bouwwerkzaamheden van The Leaf Shopping Ternat, langsheen de uitrit van de E40, zijn eind maart 2017 begonnen. Reeds op 7 februari jongstleden opende de BricoPlanit met 12.000 m² als eerste haar deuren. 

 

Vandaag openden, na iets meer dan 19 maanden totale bouwtijd, ook de 12 nieuwe winkels en het restaurant Lunch Garden de deuren. Dagelijkse boodschappen kunnen klanten bij Albert Heijn doen.Bij Leenbakker, Vandenborre en Action kunnen ze terecht voor interieurinrichting, elektro en huishoudartikelen. Een mooi aanbod aan mode en schoenen wordt ingevuld door e5 Mode, Brantano Market, Giks, Lola Liza / Hunkemöller, JBC en Torfs. En bij Medi-Market en ICI Paris XL is alles te vinden omtrent well-being, gezondheid, parfum en make-up.

 

BREEAM - Excellent score wordt geambieerd

Redevco beoogt met The Leaf Shopping Ternat, met een bruto commerciële oppervlakte van 28.000 m² en meer dan 900 parkeerplaatsen, een BREEAM ‘Excellent’ score in het kader van duurzaam bouwen en beheren. Zo werd 50.000 ton afbraakmaterialen van de oude site hergebruikt bij de fundamenten van de parking en de gebouwen. Er werd tijdens het bouwproces zoveel mogelijk met lokale partners samengewerkt zodat de transportkilometers beperkt werden en op een duurzame manier omgesprongen met het energieverbruik en afvalsortering op de werf. Er werden wadi’s aangelegd (een soort beek waarin regenwater gebufferd wordt en waardoor fauna en flora wordt aangetrokken) en een takkenwal opgebouwd uit gekapte bomen vanop de site om kleine diertjes en insecten te huisvesten. Er is overigens een echt  insectenhotel aan de ingang van The Leaf. 

 

Kristof Restiau, Managing Director Redevco, zegt: “The Leaf Shopping Ternat werd gebouwd volgens het Cradle-to-Cradle®-principe, waarbij enerzijds de gebruikte bouwmaterialen recycleerbaar zijn op het einde van hun levenscyclus, alsook de totale gebouwstructuur demonteerbaar en verplaatsbaar is naar een nieuwe locatie. Opmerkelijk is ook het aantal vierkante meter groendaken, namelijk meer dan 50 procent van de totale dakoppervlakte. Op de overige dakoppervlakte van elke winkel zorgen zonnepanelen in de toekomst maximaal voor groene energie.”

 

Bijzonder zijn de ‘light catchers’ in de daken van de panden. Deze panelen laten het natuurlijk licht doorstromen naar de winkelvloer via een ingenieus systeem van spiegels die meedraaien met de stand van de zon. Dit zorgt voor een aangename ambiance in de winkels.

 

Redevco dankt haar huurders, de retailers, dat zij via het ondertekenen van een Green Lease (een duurzaamheidsconvenant), op hun beurt hun engagement hebben getoond om duurzaamheid en well-being van klanten én personeel door te trekken op hun eigen winkelvloer.

 

De voor België eerste en unieke e-Tree, een zogenaamde ‘zonnepanelenboom’, vervolledigt het plaatje. Deze kunstmatige boom geplaatst midden op de parking, vangt het zonlicht op via haar bladeren en zet dit om in energie. De stopcontacten aan de zitbanken profiteren van deze groene energie, alsook kunnen fietsers hun fietsbanden oppompen onder de e-Tree.

 

Een natuurlijk speelpark werd ook aangelegd, daar is onder andere een doolhof terug te vinden dat opgebouwd werd uit gerecycleerde boomstammen.   

 

Feestweek tot 17 november

Tot en met zaterdag 17 november zijn er dagelijks talrijke activiteiten en workshops gepland. 

Er werd speciaal voor de feestweek een “The Leaf” pop-up ruimte ingericht waar klanten terecht kunnen voor drankjes of om even te verpozen. In diezelfde ruimte kan men quasi dagelijks deelnemen aan workshops rond duurzaamheid. 

 

“We zijn uitermate trots op onze nieuwste realisatie en de bouwpartners maar ook op ons eigen team die allen samen hard aan dit project hebben gewerkt. En uiteraard fier op onze huurders-retailers die meegegaan zijn in ons duurzaamheidsverhaal. Ze hebben prachtige winkelconcepten neergezet hier in The Leaf Shopping Ternat”, zo besluit Kristof Restiau.

 

The Leaf Shopping Ternat, inclusief de programma van alle activiteiten, is te volgen via: www.theleaf.be, haar Facebookpagina en Instagram-feed.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 09 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 04 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 27 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 27 jun 2019

archief