ToneelTijlTERNAT met ‘Tijl in dorp vol dwazen’

ToneelTijlTERNAT met ‘Tijl in dorp vol dwazen’

Foto_dwazen
 

Na een geslaagd feestjaar zijn ze bij ToneelTijlTernat niet van plan om op hun lauweren te rusten. Nog eens minstens 50 jaar doorgaan, daar gaan ze voor! En ze starten hun tweede toneelbedrijf ineens goed met de komische fabel Dwazen.

 

Dwazen speelt zich af in Kulyenchikov, een dorp waar alle inwoners echt oliedom zijn. Ze kunnen er niets aan doen, er heerst een vloek die ze maar niet kunnen afschudden. Gelukkig zijn er twee opties om van hun dwaasheid af te geraken: ofwel trouwt de mooie Sofia met de graaf ofwel leert ze iets bij. Aangezien Sofia een huwelijk toch niet ziet zitten, wordt leerkracht Leon ingeschakeld. Als hij haar binnen de 24 uur iets bijleert, is het hele dorp van hun domheid verlost. Maar als dat niet het geval is, zal de vloek ook Leon inpalmen. En uiteraard wordt Leon onmiddellijk verliefd op Sofia. Zal het hem lukken om haar binnen de dag iets bij te leren?

 

De regie van Dwazen is in handen van Ann Jéhansart, die twee jaar geleden ook al regisseerde bij Tijl. Toen bracht ze Ergens op de vlakte, maar nu mag het wat luchtiger. De auteur van Dwazen, Neil Simon, staat gekend als ‘The King of Comedy’, dus dat zal ongetwijfeld lukken. Zeker als je de cast op het podium bekijkt: een fijne groep van doorwinterde toneelspelers aangevuld met een paar nieuwe gezichten bij Tijl. Het worden duidelijk vrolijke avonden, daar op de scène van CC De Ploter. 

 

ToneelTijlTernat speelt Dwazen op vrijdag 30 november, zaterdag 1 december, vrijdag 7 december en zaterdag 8 december. De voorstelling start telkens om 20 uur in CC De Ploter. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Ploter of op www.ccdeploter.be

 

Spelers: Tom Bracke, Anke De Geyndt, Nancy Eylenbosch, Ludo Platteau, Wouter Roesems, Alma Platteau, Leen Martein, Tina De Bisschop, Senne De Vos en Bart De Pever

 

Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar www.facebook.com/toneeltijl.ternat/.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 01 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 29 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 26 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 26 apr 2019

archief