TERNAT - Sint-Angela steunt actie Rode Neuzen

TERNAT - Sint-Angela steunt actie Rode Neuzen

Dsc06608
 

Rode Neuzen Dag heeft een droom: van zoveel mogelijk scholen in Vlaanderen een Rode Neuzen School maken. Een school die vol trots zegt: “wij geven leerlingen met psychische problemen alle kansen” en dat nog waarmaakt ook! Vaak bestaan er op school al goede initiatieven, maar even vaak ontbreekt het de directie aan tijd of middelen om deze voldoende uit te werken. Daar kan Rode Neuzen Dag bij helpen! Elke school die zich registreert als Rode Neuzen School en een actie ten voordele van Rode Neuzen Dag 2018 organiseert, kan aanspraak maken op een deel van het ingezamelde geld. Geld dat scholen kunnen gebruiken om hun goede intenties helemaal waar te maken! Bovendien ontvangen ze het Rode Neuzen Dag label en krijgen ze toegang tot de Rode Neuzen scholencommunity, zodat ze ook na de slotshow op 30 november hun inspanningen kunnen verder zetten.

WAAR IS SAM is het jaarthema van het Sint-Angelainstituut. SAM staat niet alleen voor Sint-Angela Mascotte, maar ook voor SAMen leren Samenleven. SAM is overal aanwezig en zal leiden tot een leuke videoclip eind april.

SAM daagt ook de leerlingen uit (vb welke klas eet het meeste fruit op woensdag fruitdag, welke klas loopt de meeste kilometers op onze jogging, …) En één van die uitdagingen was: bedenk een leuke actie voor Rode Neuzen. Daar werd massaal op gereageerd. Met als gevolg een 10-daagse reeks Rode Neuzen acties zoals
- maken en verkopen van popcorn, koekjes, wafels, …
- muzikale jukebox
- verkoop van soep tijdens het oudercontact
- verkoop van de authentieke cuberdons
- verkoop van 240 Rode Neuzen

In onze school was er ook een optreden van Rode Neuzen zelf met enkele aangrijpende getuigenissen. 
In Sint-Angela staat één van de tien Rode Neuzenwagens, die werden verspreid over 10 scholen in Vlaanderen. Onze Britse Beetke werd door de leerlingen in de lessen PO aangekleed met gezichten die vol gevoelens zitten. Deze wagen gaat ook naar het sportpaleis en haalt hopelijk de Rode Neuzen show. Nadien wordt die wagen per opbod verkocht.

Opbrengst voor de Rode Neuzenactie (zonder verkoop van de wagen): 3181 euro.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 01 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 29 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 26 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 26 apr 2019

archief