TERNAT - Fietsdiefstal verijdeld aan station UPDATE 2

TERNAT - Fietsdiefstal verijdeld aan station UPDATE 2

Img_1796
De politie bezorgde de fiets terug aan de eigenaar.
 
Img_1794
De dieven verstopten de gestolen fiets achter de overdekking van de trap.
 

UPDATE 2 : De twee dieven waren ook duidelijk zichtbaar op de bij de NMBS opgevraagde beelden van de beveiligingscamera's en reeds gekend bij de politiediensten waardoor zij konden worden geïdentificeerd.

Aangezien de verdachten niet meer konden worden geïntercepteerd, wordt het verdere onderzoek gevoerd door de politiezone van de woonplaats van de verdachten.

Donderdag werd aan het station van Ternat een fietsdiefstal verijdeld door waakzame treinreizigers in samenwerking met de politie. De dieven hadden het slot van de in fietsenstalling geplaatste fiets doorgeknipt en die dan eerst in de onderdoorgang geplaatst en later achter de overdekking van de trap langs spoor 3. Een treinreiziger had zijn vader verwittigd, die ter plaatse kwam en samen met een andere treinreiziger en de ondertussen gealarmeerde moeder van de eigenaar van de gestolen fiets, op zoek gingen en de fiets terugvonden. Vier mannen die zich aan de fietsrekken ophielden namen daarop de trein, twee richting Brussel Schuman en twee richting Aalst. De politie, die ter plaatse kwam zal de camerabeelden van de NMBS opvragen om te kijken of zij iets met de diefstal te maken hebben. Treinreizigers die gezien hebben wie de gestolen grijze damesfiets in de onderdoorgang of achter de trap naar spoor 3 plaatste, worden verzocht om contact op te nemen met de politie van zone TARL. 

Bel 053 65 00 65

De politie bezorgde de fiets terug aan de eigenaar.

UPDATE : Ondertussen blijkt uit een door een reiziger gemaakte vieo-opname dat de dief nog aanwezig was toen de politie aankwam. Op de opname is duidelijk te zien hoe de man met de gestolen grijze damesfiets van de fietsenstalling naar de ingang van het station fietste om die er in de onderdoorgang te plaatsen.

Hoe kan ik mijn fiets laten registreren? 

Je kan je rijksregisternummer laten aanbrengen op je fiets. Zo kan de politie je je fiets terugbezorgen als hij teruggevonden wordt. Je kan via deze link PZ.TARL@police.belgium.eu (outlook) rechtstreeks het formulier invullen en doormailen. 

Meer info: 

https://www.politie.be/5407/vragen/fietsen-en-bromfietsen/hoe-kan-ik-mijn-fiets-laten-registreren

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 20 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 20 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 16 feb 2020
Guido Van Cauwelaert en Jean Trembloy | 15 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 feb 2020

archief