TERNAT - N-VA wil geen Frans meer horen in winkelcentrum The Leaf

TERNAT - N-VA wil geen Frans meer horen in winkelcentrum The Leaf

Wp_20181108_11_50_12_pro
N-VA stoort zich niet alleen aan het gebrekkige Nederlands van sommige verkopers of verkoopsters maar ook aan het feit dat men personeelsleden van winkels met elkaar Frans hoort praten of dat bedrijven Franstalige klanten willen aantrekken met Franstalige publiciteit
 

 

“ Gebruik van het  Nederlands is een kwestie van respect “

Op de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad zal de N-VA-fractie voorstellen dat het gemeentebestuur probeert afspraken te maken met Redevco, eigenaar van het winkelcentrum The Leaf, over het taalgebruik in de winkels. N-VA stoort zich niet alleen aan het gebrekkige Nederlands van sommige verkopers of verkoopsters maar ook aan het feit dat men personeelsleden van winkels met elkaar Frans hoort praten of dat bedrijven Franstalige klanten willen aantrekken met Franstalige publiciteit. N-VA Ternat haalde de mosterd in Dilbeek, waar burgemeester Segers beweert dat de toestand gevoelig verbeterde nadat afspraken werden gemaakt met handelszaken.

N-VA beseft dat privé-ondernemingen de taalwet niet overtreden door in de taal te communiceren die ze zelf verkiezen. “Toch hopen we snel alsnog toch tot een oplossing te komen”, zegt De Paepe. “Uit respect voor de streek en de taal van Ternat en Vlaams-Brabant. Daarom stellen we voor dat de gemeente met Redevco een ‘intentieverklaring’ opstelt waarmee aan de handelaars kan worden gevraagd om het gebruik van het Nederlands in de winkels te verzekeren.”

De Paepe stelt ook voor om alvast een Nederlandse naam te zoeken voor het toekomstige bioscoopcomplex.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 01 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 29 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 26 apr 2019
Guido Van Cauwelaert | 26 apr 2019

archief