TERNAT - CD&V-Volks en Voor Ternat werken aan bestuursakkoord

TERNAT - CD&V-Volks en Voor Ternat werken aan bestuursakkoord

Gemeenteraad_november_2018_knip_2_img_20181127_210134
 
Gemeenteraad_november_2018_knip_5_img_20181127_210134
Gemeenteraad_november_knip_7_2018_img_20181127_210134
 

CD&V-Volks en Voor Ternat werken aan een bestuursakkoord waarin het te voeren beleid voor de komende moet worden afgesproken. Heel concreet is dat nog niet zegt een woordvoerder in Het Nieuwsblad.

“Sinds enkele weken zitten beide bestuurspartijen samen in een sfeer van vertrouwen”, zegt die woordvoerder in Het Nieuwsblad. “We bekijken onder meer hoe beide programma's elkaar nog kunnen versterken en nemen de financiën verder onder de loep.”

Heel concreet zijn Voor Ternat en CD&V-Volks echter nog niet. Het bestuursakkoord is nog in de maak, maar duidelijk is wel al dat inspraak een van de belangrijke sleutelwoorden wordt. “We willen inzetten op samenwerking: met ambtenaren, verenigingen, burgers, ondernemingen en met de andere partijen in de gemeenteraad. Het nieuwe bestuur wil de kennis die bij de bevolking aanwezig is, volop inzetten voor het beleid. Bestuurders zullen zich laten omringen door adviesraden en groepen van burgers die willen meedenken over bepaalde thema's zoals mobiliteit.”

Wijkvergaderingen

Het staat ook al vast dat het bestuur geregeld naar de verschillende dorpskernen trekt om er wijkvergaderingen te houden. Op de agenda komen punten die het bestuur aangeeft, maar ook de inwoners kunnen voorstellen op de agenda plaatsen. Beide partijen laten tot slot ook weten dat er veel belang wordt gehecht aan het uitwerken van een samenhangende langetermijnvisie, onder meer voor mobiliteit. “Dat betekent voor alle duidelijkheid niet dat het aanpakken van concrete dossiers op de lange baan wordt geschoven. Integendeel: de lijnen moeten zo snel mogelijk worden uitgezet zodat we vlot aan het werk kunnen.” , aldus de woordvoerder in Het Nieuwsblad

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2018
GVC
GVC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 21 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 15 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jun 2019

archief