TERNAT - N-VA plant "kerstboom"

TERNAT - N-VA plant "kerstboom"

Kerstboom_rusthuis_nva
 

N-VA plantte een "kerstboom" in de tuin van Rusthuis Carolus in Lombeek. De partij reageert daarmee op de oproep van het College van burgemeester en schepenen om duurzame alternatieven te zoeken op de wat uit de hand lopende traditie om massaal afgezaagde sparren als "kerstboom" te plaatsen.

De laatste jaren deden allerlei Ternatse organisaties aanvragen aan de gemeente om zo'n "kerstbekomen" te krijgen. De gemeente had tot vorig jaar ook een leverancier die de sparren goedkoop leverde. Daarna werden de sparren massaal verbrand tijdens kerstboomverbrandingen. Dat is natuurlijk weinig ecologisch, en slechts voor het klimaat, denkt het college.

Daaroom werd er dit jaar een oproep gelanceerd om milieu- en klimaatvriendelijkevriendelijke alternatieven te zoeken. Voordeel van het planten van de "kerstboom", zoals N-VA deed, is natuurlijk dat je niet elk jaar een nieuwe spar moet afzagen maar spijtig genoeg zijn die sparren sowieso schadelijk.

"Het is helemaal niet duurzaam om een spar in een tuin te zetten", zegt schepen Jean Trembloy. "Na een aantal jaren vormt hij zelfs een gevaar. Hij wordt  droog vanbinnen en vormt een brandrisico. Hij gaat ook makkelijk omwaaien. En dan is er nog de verzuring en vervuiling van ondergrond. De naalden zijn een vergif voor de oorspronkelijke fauna en flora.Plant dus liever een duurzame inheemse boomsoort. Dat zijn de beschermers van het leven!" besluit Jean.
 
Het college hoopt dat er volgend jaar écht duurzame alternatieven komen op de" letterlijk afgezaagde" sparrenbomen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 15 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 03 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 03 jun 2019
Guido Van Cauwelaer | 01 jun 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2019
Guido Van Cauwelaert | 28 mei 2019

archief