TERNAT - De warmste bib van Vlaanderen

TERNAT - De warmste bib van Vlaanderen

Lezenforlife2018_games
 
Lezenforlife2018_spelletjes
Img_2053
 

Zaterdag organiseerde het team van de bib Ternat voor het tweede jaar op rij een actie in kader van de Warmste Week. Samen met een pak enthousiaste vrijwilligers hielden ze de bibliotheek vanaf 9u ’s ochtends open en verzamelden zo maar liefst 500 euro ten voordele van Wablieft, het centrum voor duidelijke taal.

 

"645 bezoekers maken van de bib Ternat de warmste bib van Vlaanderen!"

 

Een voorleesontbijt met Fairtrade producten gesponsord door de Oxfam Wereldwinkel, kindergrime, tweetalige voorleesfeestjes, knutselen, games, gezelschapsspelletjes  … de ganse dag stond in het teken van leesplezier en verbinding. “Onze ambitie was om van de bib een echte huiskamer te maken, de living van onze gemeente te maken” legt de bibliothecaris uit. “Bovendien konden we nu ruim de tijd maken om onze bezoekers onze projecten zoals Thuis in Taal voor te stellen en onze werking rond gamegeletterheid en mediawijsheid uit te leggen. Naast een gezellige plek willen we van de bib echt een plaats maken waar je voor verscheidene aspecten rond kennis en cultuur terecht kan.” Ook de Jeugdraad en de commissie ISDO van de Ternatse Cultuurraad tekenden present.

 

De actie van de bib Ternat kaderde in het initiatief Lezen for Life van Iedereen Leest waarbij geld wordt ingezameld voor goede doelen die met taal, lezen en leesbevordering bezig zijn. 

 

Contact: Hilke Arijs (bibliothecaris) hilke.arijs@ternat.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019

archief