TERNAT : sp.a-GroenXL wil meer dienstverlening door efficiënter werkend gemeentebestuur

TERNAT : sp.a-GroenXL wil meer dienstverlening door efficiënter werkend gemeentebestuur

Img_1884
Weeral het onderbordje "uitgezonderd fietsers" vergeten? sp.a-GroenXL zal er blijven op hameren dat de zwakke weggebruiker niet mag vergeten worden, zowel bij nieuwe ontwerpen als dagdagelijks.
 
Uit de besprekingen rond het budget blijkt dat dit weliswaar in evenwicht is maar dat er nauwelijks ruimte is voor nieuwe investeringen. De afgelopen jaren werden grote investeringen gedaan in nieuwe gebouwen voor ocmw, gemeentehuis en bibliotheek. Ook het sportcomplex met zwembad werden vernieuwd. Als je de dienstverlening wil behouden zonder de belastingen te verhogen dan zal men creatief en efficiënt moeten werken. Tijdens de voorbije bestuursperiode gaven we hiervoor hiervoor reeds een aanzet, zegt sp.a-GroenXL
 
Efficiënter en zuiniger werken, daarvan gaven wij het voorbeeld in de milieusector, zegt schepen Guido Van Cauwelaert: we hebben een voordeliger afvalophalingscontract afgesloten, gingen naar tweewekelijkse ophaling, deden aan afvalpreventie door het invoeren van een systeem van 'de vervuiler betaalt' (per zak ophaling, per kg in containerpark). We vonden ook nieuwe inkomsten door een tax op textielcontainers in te voeren en maakten gebruik van  subsidies voor ons milieu- en natuurbeleid. Daarmee konden we gronden aankopen, bebossen, inrichten en open stellen voor recreatie.
 
Ook in andere sectoren kan men het beleid optimaliseren en zo ruimte maken voor meer diensten aan de bevolking. sp.aGroenXL wil het nieuwe bestuur de komende zes jaar graag met goede raad bijstaan. Wij doen immers aan politiek in het belang van onze inwoners. 
 
Binnen de nieuwe meerderheidsgroep wordt er momenteel ook gepraat maar raakt men het niet direct eens over welke "besparingen" voor hen wenselijk/noodzakelijk zijn. Wij hebben het liever over het optimaliseren van de bestaande middelen, zegt, Van Cauwelaert. Er wordt gedacht aan het centraliseren van alle diensten van ocmw en gemeente in het gemeentehuis en dat biedt nieuwe mogelijkheden.
 
Het onderhoud en de exploitatie van CC De Ploter is een grote slokop. Een gedeelte van de gebouwen is verouderd en kan misschien beter afgebroken worden. Kunnen de eventueel vrijgekomen lokalen van het ocmw dan hiervoor in de plaats komen? Moeten we niet gaan naar een samenwerking met de geplande bioscoop van The Leaf voor grotere optredens en het CC meer richten op onze eigen bevolking. Het cafetaria blijft een zorgenkind. Het is slecht gesitueerd binnen het centrum. Mogelijke troeven zoals een terras op het zuiden (langs vroegere vestiaire, nu zithoek), extra feestzaal of een ingang langs de straatkant (vroegere bib, nu keuken zaal) werden nooit uitgespeeld en het lijkt dat ook de huidige uitbaters het niet lang meer zullen trekken.
 
 
Er zal veel sneller moeten gehandeld worden. Tijdens de voorbije jaren hebben we gepleit voor het snel herbestemmen van het oud gemeentehuis. Maar de LVB lag telkens dwars en kwam met fantaisistische ideeën, zodat het pand nog steeds leeg staat. Dat moet in de toekomst veranderen, zegt de groene schepen.

 

Ook de technische diensten moeten efficiënter en gecoördineerd gaan werken en de belangen van de zwakke weggebruiker beter garanderen. Bij het opstellen van nieuwe projecten moet er worden toegezien dat er geen verkeerde materialen worden voorzien, zoals de voor fietsers bijzonder gevaarlijke glade boordstenen die aan het station dwars over de rijweg werden geplaatst. Ook dagdagelijks moet er worden op toegezien dat de bijvoorbeeld de signalisatie voor fietsers niet "verdwijnt" of "vergeten wordt", zoals in de Pol De Montstraat en de Kerkweg.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019

archief