TERNAT - Nieuwe burgemeester heeft nieuwjaarsbrief klaar

TERNAT - Nieuwe burgemeester heeft nieuwjaarsbrief klaar

Img_20181227_191103
De nieuwe burgemeester heeft zijn nieuwjaarsbrief met goede voornemens alvast neergeschreven.
 

De nieuwe burgemeester heeft zijn nieuwjaarsbrief klaar. Daarin zegt hij o.a. dat hij zich wil inzetten voor de gemeente en de inwoners en dat iedereen bij hem welkom is. De brief werd gisteren reeds gepubliceerd in "De Belleman".

Volgens De Belleman wordt 2 januari een memorabele dag omdat er dan "een einde zou komen aan 42 jaar overheersing door de Lijst van de Burgemeester". Een zeer kromme redenering omdat de LVB zijn absolute meerderheid zes jaar geleden reeds verloor, zodat sp.aGroen+ toen reeds een stuk vernieuwing en sanering kon inzetten. Bij de laatste verkiezingen viel de LVB uit elkaar maar de meeste figuren van de oude LVB vind je wel terug in de nieuwe meerderheid, niet alleen in de deelfractie Volks (met Dielens, Jozef Borremans en Sandra De Nil) en Voor Ternat van gewezen burgemeester Wachtelaer, Kathleen Platteau (dochter van), Marc Faes en vele anderen, maar zelfs de nieuwe burgemeester is een oud-gediende van de LVB. Platteau haalde zijn absolute meerderheid in 1988 trouwens door het overnemen van een deel van de CVP-fractie op zijn lijst. Daarmee lijkt de LVB meer een soort feniks die telkens uit zijn as herrijst in een andere gedaante.

Beste inwoners van Ternat, Wambeek en Lombeek,

Een paar dagen geleden mocht ik de eed afleggen, als nieuwe burgemeester, bij Gouverneur De Witte. Er ging heel wat door mijn hoofd op dat unieke moment, want na achttien jaar oppositie is het eindelijk zo ver.
Mijn speciale dank gaat dan ook naar alle inwoners van Ternat, Wambeek en Lombeek voor hun steun en stem. Ook onze CD&V en Volks-ploeg draagt een bijzondere plaats in mijn hart. Als een hechte groep en onbaatzuchtig hebben zij alles gegeven. Ook vandaag blijft deze band bestaan en dat doet deugd. 

Langs deze weg wil ik ook  huidig burgemeester Luc Wachtelaer hartelijk danken voor de wijze waarop hij mij introduceerde bij het gemeentepersoneel en bij de overdracht van de dossiers.

In de coalitievorming hebben wij de wil van de burger gevolgd:  Voor Ternat behaalde een mooie score met zeven zetels en CD&V – Volks, negen zetels. De meerderheid is dus ruim.

Het is vroeg om uitspraken te doen, toch heb ik het gevoel dat deze coalitie goed zit. Ik ben bijzonder blij met de jonge nieuwe gezichten in het schepencollege en de gemeenteraad, aangevuld met mensen met ervaring. Deze mix biedt, mijn inziens, de garantie dat de belangen van alle bevolkingsgroepen  goed vertegenwoordigd zijn.
Er is heel wat werk aan de winkel in Ternat. Denken wij maar aan de mobiliteit, de zorg voor het milieu, cultuur, sport, derde leeftijd en zoveel veel meer.

Gelukkig zal ik kunnen rekenen op de deskundigheid van het schepencollege en de gemeenteraad maar zeker ook van het gemeentepersoneel. 

Ik wil mij inzetten voor onze gemeente en persoonlijk beschikbaar zijn voor de inwoners van Ternat, Wambeek en Lombeek. Iedereen is bij mij welkom, ongeacht de overtuiging. De windrichting kan ik niet veranderen maar de stand van de zeilen wel.  Met de gemotiveerde nieuwe bewindsploeg zullen wij de goede wind opzoeken want het moet vooruit met Ternat.

Samen met mijn familie wens ik jullie allen een gezond en prachtig 2019.

 

Genegen groeten

Michel Vanderhasselt,
uw nieuwe burgemeester.Lees meer: https://bellemanternat.webnode.be/news/memorabele-dag/

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019

archief