TERNAT - Pastoor gezocht

C21

TERNAT - Pastoor gezocht

Img_2172
 

Pastoor Sven Bosmans die in 2016 in de vier parochies van Ternat en de parochie Essene overnam, heeft aan de bisschop laten weten daarmee te willen stoppen. Bosmans is ook verantwoordelijk voor Liedekerke (Sint-Niklaaskerk en OLV Boodschap) en de rest van Affligem (Teralfene en Hekelgem). Al twee jaar moet hij dus liefst negen parochies runnen.

 

De kerkfederatie Ternat en de parochie van Essene zitten dus officieel zonder pastoor.  

In Essene blijft pater Hugo De Bauw, ondanks zijn pensioen, dus de zondagsmis voordragen. In de federatie Ternat, met de parochies Sint-Gertrudis, Sint-Katharina, Sint-Jozef en Sint-Remigius, neemt deken Jozef De Ridder de vieringen over. Ook hij is officieel met pensioen, maar stak nog steeds een handje toe.

“Het zal echter heel tijdelijk zijn”, benadrukt De Ridder. “Het verplichte pensioen was op ons 75ste. Dat is al een mooie leeftijd en ik vond toen dat het genoeg was. Nu spring ik graag in, maar sowieso enkel op korte termijn.”

De Ridder heeft begrip voor de beslissing van Bosmans. “Negen parochies, dat is echt veel. Zeker als je het echt goed wil aanpakken”, zegt hij. “Helaas kan het momenteel bijna niet anders. Er is overal een acuut tekort aan pastoors. Eén van de oplossingen is het verder hervormen van het pastorale landschap. De rol van de leken wordt hierdoor steeds belangrijker.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2019
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief